OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

Ihana kamala kasarimeikki – päivitä takavuosien trendit nykypäivään!

Tuuheat kulmakarvat, sininen luomiväri ja överisti pinkkiä poskipunaa. Kyllä, nyt puhutaan tietenkin 80-luvusta. Vuosikymmenen it-tyttöjä olivat muun muassa Madonna, Grace Jones ja Molly Ringwald. Vaikka 80-luvun tyyli aiheuttaa edelleen valtaosalle meistä kylmiä väreitä, monet ajan trendeistä ovat tehneet paluun. Esimerkiksi Brooke Shieldsin näyttävät kulmakarvat ovat jälleen nykypäivänä yhtä kovassa huudossa kuin ne olivat 80-luvulla. Suurin osa kasarityylistä ammentavista kauneustrendeistä on tosin saanut 2020-luvulla modernin twistin.

Harper’s Bazaar esittelee nuoren sukupolven somevaikuttajia ja meikkitaiteilijoita, joiden 80-luvun inspiroima meikki on päivitetty uudelle vuosikymmenelle.

Paljon punaa

Yksi kasarityylin kulmakivistä on tietenkin poskipuna. 80-luvulla pinkkiä punaa sudittiin poskille oikein urakalla ja kasvoja alettiin jopa muotoilla poskipunan avulla. Ilmiö sai nimen draping. Draping on tehnyt viime vuosina näyttävän paluun. Niin sosiaalisessa mediassa kuin catwalkeilla on nähty huomiota herättäviä tyylejä, joissa poskipuna jatkuu ohimoille asti.

Meikki-intoilija ja somevaikuttaja Sarah Novio näyttää, ettei nykypäivän draping kuulu pelkästään juhlatilaisuuksiin. Neutraalimmalla sävyllä loihdit arkeen sopivan lookin, joka on kasariversiota hillitympi ja tyylikkäämpi. Modernin tytön tyylipisteitä saat, kun lisäät samaa väriä myös silmäluomille.

Sähäkät silmät

80-luvulla silmämeikissä ei säästelty. Tummaakin tummemmat sumusilmät saivat tietenkin parikseen yhtä näyttävän huulipunan. Sen paremmin smokey eye kuin tummat huulet eivät ole menneet muodista, mutta nykyään meikissä osataan korostaa yhtä asiaa kerrallaan. Meikkilegenda Pat McGrath tietää, kuinka silmiin tuodaan sähäkkyyttä modernilla tavalla. Kun iho jätetään mahdollisimman luonnolliseksi, ei tyyli ei mene överiksi.

Ja mitä olisikaan 80-luku ilman sähkönsinistä luomiväriä? Sininen luomiväri tai silmänrajaus henkii aina kasaritunnelmaa, mutta somevaikuttaja Rowi Singh opastaa, miten tyyli päivittyy Instagramin aikakaudelle.

Värejä, värejä, värejä

80-luvun meikki oli todellista värien juhlaa, mutta kuten sanottu, nykyään meikissä korostetaan mieluummin yhtä asiaa kerrallaan, jolloin kokonaisuus on hillitympi. Mutta koska säännöt on tehty rikottavaksi, meikkitaiteilija Dillon Del Toro näyttää Instagramissa, kuinka vahvoja meikkityylejä voi yhdistellä keskenään ilman, että lopputulos on mauton. Kukapa olisi arvannut, että klassisen punaiset huulet, voimakkaan violetit silmät ja korallia hohkaava iho voisivat toimia yhdessä.

Myös meikkitaiteilija Sam Visser tunnetaan moderneista retro-meikeistään. Bella Hadidin kaltaisten supermallien kanssa työskentelevän Visserin Instagram-tili on täynnä menneiden vuosikymmenten fiilistä. Visseriltä löytyy villejä ideoita siihen, miten räväköitä värejä voidaan käyttää silmissä, huulissa ja poskilla yhtä aikaa.

View this post on Instagram

12AM MUSE @ellactrolysis MAKEUP/PHOTO SAM VISSER

A post shared by SAM VISSER (@samvissermakeup) on

Rokkityyli takaisin

Debbie Harryn raju poskipuna ja Pat Benatarin villi silmämeikki muistetaan yhä. Tukholmassa asuva somevaikuttaja Erica rakastaa 80-luvun “enemmän on enemmän”-filosofiaa. Hänen meikissään yhdistellään kaikkea mahdollista neonväreistä tekoripisiin ja ihotimantteihin. Hän onkin moderni versio 80-luvun rokkitytöstä.

Neonvärejä ja geometriaa

Grace Jonesin kaltaiset ikonit eivät pelänneet kokeilla uutta. Neonvärit ja geometriset kuviot kasvoilla olivat kovassa huudossa 80-luvulla. Nykyään Billie Eilishin kaltaiset nuoret starat ovat nostaneet neonvärit uuteen loistoonsa.

Vaikka täysi kasvomaalaus todennäköisesti säikäyttäisi kollegat toimistolla, voi oman luovuutensa päästää kukkimaan vaikkapa Instagramissa tai 80-luvun teemabileissä. Kun nudemeikki alkaa tympiä, käy tutustumassa meikkitaiteilija Kabukin upeisiin graafisiin luomuksiin.

Lähde: Harper’s Bazaar, Instagram