OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Lontoossa kokeiltiin turvavälein toteutettua konserttia – ei järjestäjien mukaan tuottanut odotettua lopputulosta

Lontoon eteläosassa, The Clapham Grand -konserttisalissa järjestettiin viime yönä (28.7.) Britannian hallituksen tukema turvavälein toteutettu konsertti, jolla testattiin eri koronavirukseen liittyviä turvallisuustoimenpiteitä, jotta konsertteja voitaisiin järjestää turvallisesti pandemiasta huolimatta. Konserttisali myi folkrokkari Frank Turnerin keikalle lippuja alle 20 prosentilla tavanomaisesta kapasiteetistaan, joka oli alennettu 1250 paikasta 200 paikkaan.

Tavallisesti yleisö seisoisi lavan lähettyvillä tapahtumapaikalla, mutta nyt istumapaikat ja pöydät aseteltiin tarpeeksi erilleen riittävien turvavälien ylläpitämiseksi. Yleisön jäsenet pystyivät tilaamaan juomia pöytiin ja heitä oli pyydetty saapumaan porrastetuin väliajoin tapahtumapaikalle niin, että heidän lämpötilansa pystyttiin mittaamaan saapuessa.

The Clapham Grandin tapahtumapäällikkö Ally Wolf kommentoi jälkikäteen, ettei hallituksen tukema kokeilu ole taloudellisesti kannattavaa tapahtumapaikoille. “Tämä ei voi olla elävän musiikin tulevaisuus, eikä se voi olla tapahtumapaikkojen tulevaisuus”, hän sanoi ja huomautti, että keikka ei tuottanut tarpeeksi tuloja edes tapahtumapaikan toimintakustannusten kattamiseen, saati sitten esittäjän palkkion maksamiseen.

Itse artisti kommentoi ’’ensimmäistä oikeaa keikkaansa yli neljään kuukauteen’’ Twitterissä, sanoen sen olleen omituinen ja tunnepitoinen ilta.