OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

4 syytä hyödyntää kookosvettä kauneudenhoidossa

Kookosvesi on paljon hehkutettu kesäjuoma, joka maistuu hyvältä ja parantaa kehon nestetasapainoa. Mineraalirikas kookosvesi on erityisen suosittu urheilujuoma tai hikisen kesäpäivän pelastaja, mutta sitä kannattaa hyödyntää myös kauneudenhoidossa.

Se kosteuttaa

Kaikki asiantuntijat lienevät yhtä mieltä siitä, että riittävä nesteytys on yksi kauneudenhoidon kulmakivistä. Olipa ihotyyppisi sitten kuiva tai rasvoittuva, sisältä päin kosteutettu iho voi paremmin ja näyttää hyvältä. Kuiva iho sen sijaan näyttää samealta ja veltolta, sekä paljastaa rypyt. Akneen tai rasvoittumiseen taipuva iho saattaa jopa näyttää entistä rasvaisemmalta, koska iho pyrkii kompensoimaan kuivuutta tuottamalla enemmän talia.

Ei olekaan ihme, että kosmetiikkamarkkinoilta löytyy loputon valikoima hyaluronihapon kaltaisia tehoaineita sisältäviä tuotteita, jotka pyrkivät tarjoamaan iholle maksimaalista kosteutusta. Ihon pinnalla vaikuttavat tuotteet eivät kuitenkaan pysty ihmeisiin. Veden nauttiminen tarjoaa iholle kokonaisvaltaista kosteutusta sisältä päin.

Kookosvesi on hyvä vaihtoehto tavalliselle vedelle esimerkiksi hikoilun jälkeen.

– Kookosvesi on hyvä tapa palauttaa kehon nestetasapaino etenkin treenin jälkeen. Se sisältää natriumia ja kaliumia, joita keho menettää hikoillessaan. Ne ovat tärkeitä elektrolyyttejä, jotka auttavat ylläpitämään nestetasapainoa, selittää ravitsemusterapeutti Jenna Hope Cosmopolitan-lehdessä.

Kuva: pexels.com

Se auttaa taistelemaan väsymystä vastaan

Kuten sanottu, kookosvesi nesteyttää kehoa tehokkaasti. Lisäksi se on luonnollinen ja hellävarainen apu silloin, kun yöunet ovat jääneet lyhyiksi.

– Kookosvesi on myös luonnollinen sokerin lähde, joka tarjoaa nopeasti vapautuvaa energiaa. Jo prosentin tai kahden heilahdukset nestetasapainossa voivat aiheuttaa väsymyksen tunnetta, joten kehoa ei saisi päästää siihen pisteeseen, että sinulla on kauhea jano, Jenna sanoo.

Se voi tehostaa kollageenin tuotantoa

Vanhetessamme ihon luonnollinen kollageenituotanto hidastuu, mikä johtaa ryppyjen syntyyn ja ihon epätasaiseen rakenteeseen. Kollageenilla on myös tärkeä rooli ihon oman suojakerroksen ylläpitämisessä. Vahingoittunut suojakerros voi aiheuttaa kuivuutta, epäpuhtauksia ja ihoärsytystä.

Markkinoilta löytyy toki lukuisia anti-aging-tuotteita, jotka pyrkivät silottamaan ryppyjä. Juonteiden ennaltaehkäiseminen on kuitenkin huomattavasti helpompi ja tehokkaampi tapa säilyttää ihon nuorekkuus.

– C-vitamiini voi auttaa torjumaan kollageenin katoamista ja auttaa pitämään ihon terveenä pidempään, vinkkaa Jenna.

Kookosvesi sisältää runsaasti C-vitamiinia. Jo noin 500 millilitran annos kattaa koko päivän saantisuosituksen, joten ajan mittaan juoman hyödyt heijastuvat ihon kuntoon.

Se on täynnä antioksidantteja

Iho altistuu päivittäin ulkoisille uhkatekijöille, kuten ilmansaasteille ja auringon UV-säteille, jotka kuivattavat ihoa ja tekevät siitä samean. Ajan myötä ne voivat aiheuttaa iholle pysyvää vahinkoa, kuten ennenaikaisia ikääntymisen merkkejä. Myös tästä syystä iho voi hyötyä kookosveden korkea C-vitamiinipitoisuudesta.

– C-vitamiini on mahtava antioksidantti, joka auttaa suojaamaan ihosoluja ei-toivotuilta toksiineilta ja ympäristötekijöiltä, Jenna kehuu.

Tietenkään kaikkea ei pidä jättää kookosveden varaan. Iholla on syytä käyttää päivittäin aurinkosuojaa, jotta se näyttäisi nuorekkaalta ja terveeltä vielä pitkään.

Lähde: Cosmopolitan