OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

Tee kotikasvohoidosta spa-elämys ammattilaisten vinkeillä

Valtaosa meistä on viettänyt tänä vuonna tavallista enemmän aikaa kotosalla. Samalla kampaamo- ja kauneushoitolakäynnit ovat saattaneet jäädä harvemmalle. Vaikka spa-hoidot saattavat juuri nyt tuntua turhalta luksukselta, ei omaa hyvinvointia pidä missään nimessä laiminlyödä, päin vastoin. Pelon ja epävarmuuden ilmapiirissä stressiä on hyvä muistaa lievittää arjen pienillä teoilla. Kauneudenhoitohetken pyhittäminen tekee hyvää paitsi iholle, myös mielelle.

On selvää, etteivät kaikki ammattilaisten tekemät hoidot onnistu kotona, mutta kehon huolto ja rentoutuminen auttavat jaksamaan silloin, kun negatiiviset tunteet uhkaavat vallata mielen. Kiireenkin keskellä on ihan okei sallia itselleen pieni hemmotteluhetki. Asiantuntijat neuvovat Allure-lehdessä, miten ammattimaista kasvohoitoa voi jäljitellä omassa kylppärissä.

Kaksoispuhdista

Huolellinen puhdistus on kaiken A ja O, sillä se valmistelee ihoa hoitotuotteille. Kosmetologi Georgia Louise suosittelee aloittamaan kasvohoidon tehokkaalla kaksoispuhdistuksella.

Käytä ensin öljypohjaista puhdistusainetta, joka poistaa iholta meikin ja epäpuhtaudet hellävaraisesti. Kasta pyyhe lämpimään veteen ja pyyhi puhdistusaine pois. Valitse puhdistuksen toiseen vaiheeseen vesipohjainen puhdistustuote, joka syväpuhdistaa ihohuokoset. Se voi olla koostumukseltaan vaahtomainen, maitomainen tai geelimäinen.

– Maitomainen puhdistusaine on helläväraisempi, joten se sopii kaikille, joilla on herkkä iho. Vaahtoutuva aine taas pitää ihohuokoset puhtaana, vinkkaa kasvohoitaja Joanna Vargas.

Hiero aine huolellisesti ihoon ja huuhtele.

Kuori

Puhdistuksen jälkeen on aika kuoria pois kuolleet ihosolut ja ylimääräinen tali. Valitse ihotyypistäsi riippuen joko kemiallinen tai mekaaninen kuorinta. Mekaanisen kuorinnan ystäville kosmetologi Vicki Morav suosittelee entsyymejä sisältäviä tuotteita, jotka kuorivat ihoa raapimatta liian kovakouraisesti. Kemialliseen kuorintaan sopivat hyvin esimerkiksi AHA- ja BHA-hapot.

Kuorintatuotteiden kanssa ei pidä olla yli-innokas, sillä liiallinen kuorinta voi vahingoittaa ihon omaa suojavaippaa.

– Happoja sisältävät tuotteet kannattaa rajoittaa yhteen per kauneudenhoitorutiini. Tällä tavalla et tule liiotelleeksi kuorinnan kanssa, neuvoo kosmetologi Sofie Pavitt.

Valitse naamio

Piinaako ihoasi kuivuus, sameus vaiko näpyt? Valitse tehokas kasvonaamio ihon omien tarpeiden mukaan. Rasvoittuvalle ja epäpuhtauksiin taipuvaisille iholle kannattaa valita savipohjainen, tai C-vitamiinia sisältävä naamio. Kuiva iho nauttii kosteuttavista naamioista, jotka sisältävät esimerkiksi hyaluronihappoa. Ikääntyvää ihoa voi puolestaan hemmotella peptideillä ja antioksidanteilla.

Levitä kasvonaamio puhtaalle ja kuoritulle iholle ja anna vaikuttaa. Rentoudu esimerkiksi hyvän kirjan parissa tai musiikkia kuunnellen.

Kuva: pexels.com

Höyrytä

Jos haluat kasvonaamiostasi vieläkin enemmän tehoja irti, ota avuksesi höyry.

– Täytä kulho kuumalla vedellä ja aseta kasvot kulhon ylle, pyyheliina pään peittona, jotta saat ihohuokoset avattua, Louise neuvoo.

Näin naamion tehoaineet pääsevät tunkeutumaan syvemmälle.

Kosteuta ja hiero

Kun olet pyyhkinyt kasvonaamion pois, on seerumien ja kosteusvoiteiden vuoro. Valitse tehokosteuttava seerumi ja taputtele se puhtaille kasvoille. Levitä seerumin päälle kerros lempikostetusvoidettasi. Viimeistele hemmottelukokemus antamalla itsellesi verenkiertoa vilkastuttava kasvohieronta.

– Ihon hieronnassa on syytä käyttää erittäin kosteuttavia, täyteläisiä aineita, Morav huomauttaa.

Kiinteytä ihoa ja poista kuona-aineita aloittamalla hieronta leuasta ulospäin suuntautuvin liikkein. Käy samalla tavalla läpi koko kasvot ylöspäin edeten.

Voit käyttää hieronnassa sormiasi, jaderullaa tai gua sha-työkalua. Muista kuitenkin pitää kosketus lempeänä.

– Älä tee mustelmia. Käytä todella kevyttä kättä. Ideana on saada nesteet liikkeelle, ei hangata ihoa, Louise selittää.

Älä unohda tunnelmaa

Yksi on kauneushoitolassa käynnin parhaista puolista on tietenkin rauhoittava ilmapiiri. Oikeanlainen tunnelma rentouttaa ja tekee kasvohoidosta elämyksen.

Samaa tunnelmaa voi jäljitellä myös kotona. Morav suosii omassa kotikylpylässään kynttilöitä, eteerisiä öljyjä ja rentouttavaa musiikkia.

Kuva: pexels.com

Älä tee näitä mokia

Aivan kaikkea ei ammattilaisen tekemästä kasvohoidosta kannata yrittää jäljitellä kotona. Esimerkiksi finnien puristelu on paras jättää ammattilaisille, sillä väärin tehtynä se voi pahentaa tulehdusta ja jättää arpia.

Myös mikroneulauksen ja laitehoitojen kohdalla kannattaa noudattaa harkintaa. Erilaisista apuvälineistä voi olla enemmän haittaa kuin hyötyä, mikäli niitä käytetään väärin tai huolimattomasti.

– Kotona käytettynä laitteet voivat johtaa ihovaurioihin, pahentaa iho-ongelmia tai aiheuttaa arpia, varoittaa ihotautilääkäri Marisa Garshick.

Lähde: Allure