OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

Hankkiudu eroon silmäpusseista ammattilaisten vinkeillä

Kukapa ei kärsisi välillä turvonneista silmistä ja tummista silmänalusista. On selvää, että lyhyeksi jääneet yöunet ja ihonhoidosta luistaminen näkyvät kasvoilla. Joskus sinnikkäät silmäpussit eivät kuitenkaan katoa edes kunnon nokosilla.

– Tummat silmänympärykset ja silmäpussit voivat johtua muustakin, kuin yöunien puutteesta. Ikääntyessämme alaluomet menettävät volyymia, mikä voi tuoda tummuuden esiin ja aiheuttaa ihon ohenemista ja ryppyjä. Turvonneet silmät ja veltto iho taas saattavat olla merkki väsymyksestä, stressistä, allergioista, nesteuhkasta tai auringolle altistumisesta, selittää plastiikkakirurgi ja Perfect Eyes-yrityksen perustaja tohtori Sabrina Shah-Desai.

Harva meistä haluaa kasvoilleen pysyviä väsymyksen merkkejä. Siksi Voguen asiantuntijat listasivat yhdeksän tapaa kirkastaa ja kiinteyttää silmien alueen ihoa.

Fiksaa ruokavaliosi

Se, mitä syöt, vaikuttaa kehoon niin sisäisesti kuin ulkoisesti. Tohtori Shah-Desain mukaan esimerkiksi raudan puutos voi ilmetä tummina silmänalusina. Varmista siis, että ruokavaliostasi löytyy riittävästi B12-vitamiinia, jota löytyy esimerkiksi lihasta, kalasta, maidosta ja pinaatista.

Muista myös nauttia päivittäin riittävästi vettä ja rajoittaa suolan ja alkoholin määrää, sillä ne vain pahentavat silmäpusseja.

Sijoita silmänympärysvoiteeseen

Koska iho silmien ympärillä on ohuempi ja hauraampi, kannattaa siitä pitää hyvää huolta.

– Silmät ovat yleensä kasvojen ensimmäinen alue, jossa väsymys ja juonteet näkyvät. Koska silmien alueella on vähemmän talirauhasia, se kuivuu helposti. Siksi on tärkeää ravita ihoa hyvän silmänympärysvoiteen avulla, sanoo Bobbi Brownin meikkitaiteilija Warren Dowdall.

Valitse vitamiineja sisältävä ja väsymyksen merkkejä vastaan taisteleva silmänympärysvoide ja muista käyttää sitä säännöllisesti.

Kuva: pexels.com

Kokeile retinoideja

Retinoidit ovat yksi ihonhoidon suosituimmista tehoaineista. Vaikka voimakkaat retinoidituotteet saattavat ärsyttää herkkää ihoa, markkinoilta löytyy erityisesti silmänympärysiholle tarkoitettuja voiteita, jotka sisältävät anti aging-ominaisuuksistaan tunnettuja retinoideja.

– Säännöllinen käyttö voi edistää ihon kollageenin tuotantoa, tohtori Shah-Desai lupaa.

Valitse hyvä peitevoide

– Vaikka hyvä ihonhoitorutiini on kirkkaiden silmien perusta, taitava meikki tarjoaa ongelmaan välitöntä helpotusta, sanoo Dowdall.

Hän suosittelee käyttämään silmien alla tummuutta neutralisoivia sävyjä.

– Jos silmänaluset näyttävät sinertävän violetilta, valitse bisquen sävy ja jos ne ovat vihertävänruskeat, kokeile persikkaista sävyä, hän neuvoo.

Kokeile radiotaajuushoitoja

Radiofrekvenssi- eli RF-hoito käyttää lämpöä stimuloimaan kollageenin tuotantoa ihossa. Se auttaa kiinteyttämään silmäympärysalutta ja silottamaan harakanvarpaita. Se tehoaa myös silmäpusseihin ja tarjoaa pitkäaikaisia tuloksia.

Kokeile mesoterapiaa

Kun perinteinen ihonhoito ei enää tunnu tepsivän, saattaa mesoterapista olla apua. Mesoterapia on toimenpide, jossa ihoon injektoidaan esimerkiksi hyaluronihappoa ja C-vitamiinia. Siitä voi olla apua moneen vaivaan tummista silmänalusista silmäpusseihin ja ryppyihin.

– Se on yksinkertainen ja riskitön hoito. Se on hyvä silmien alueen iholle, jota on erittäin vaikea hoitaa. Meidän klinikkamme käyttää ainoastaan luonnollisia ainesosia, jotka eivät vaikuta kasvojen piirteisiin, vaan ainoastaan raikastavat ilmeen, selittää plastiikkakirurgi Jana Vogt lehdessä.

Harkitse täyteaineita

Kaikki eivät toki halua kokeilla täyteaineita, vaan antavat mieluummin luonnolliseen ikääntymisen näkyä. Pistoshoitojen ystäville täyteaineet ovat kuitenkin tehokas tapa hoitaa ensimmäisiä juonteita ja velttoutta silmien alueella.

– Injektoimalla täyteainetta silmien alle, paikkaamme ikääntymisen aiheuttamaa volyymin katoamista, vaaleannamme tummia silmänalusia… ja tasoitamme ryppyjä, tohtori Shah-Desai kuvailee.

Kuva: pexels.com

Harkitse lankanostoa

Lankanosto on viimeinen keino avartaa katsetta ennen varsinaista kauneusleikkausta.

– Se on vähäisesti invasiivinen hoito, jossa käytetään kirurgisia lankoja antamaan iholle välittömän noston. Lisäksi ne vilkastuttavat kollageenin tuotantoa pitkäaikaisesti, tohtori Shah-Desai sanoo.

Harkitse silmäluomileikkausta

Jos mikään muu ei tunnu auttavan, plastiikkakirurgia on viimeinen vaihtoehto. Silmäluomen nosto avartaa katsetta ja tarjoaa pitkäaikaisia tuloksia. Kirurgisessa toimenpiteessä poistetaan silmäluomesta poistetaan ylimääräistä ihoa ja rasvakudosta.

Leikkauksessa on aina riskinsä, joten aivan kevyin perustein siihen ei pidä lähteä. Joissakin tapauksissa iän myötä laskeutunut iho voi kuitenkin jopa haitata näköä. Tällöin vaihtoehdoista on syytä keskustella lääkärin kanssa.

Lähde: Vogue