OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

8 vinkkiä paksumpiin hiuksiin

Unelmoitko paksuista ja vahvoista hiuksista? Vaikka kuuluisit niihin lukuisiin suomalaisiin, jotka ovat saaneet geeniperimänä hennot hiukset, ei toivoa ole menetetty, sillä oikeanlainen hoito ja muotoilu saavat ihmeitä aikaan. Cosmopolitan listasi kahdeksan oikeasti toimivaa konstia, joilla hiuksista saa näkyvästi tuuheammat.

1. Kokeile hiuksia tuuheuttavaa shampoota ja hoitoainetta

Tuuheuttava shampoo ja hoitoaine ovat itsestään selvä valinta tuuheammista hiuksista haaveilevalle. Varo kuitenkin tiettyjä aineita, jotka kuivattavat hiuksia ja päänahkaa. Sellaisia ovat esimerkiksi sulfaatit. Ne voivat paitsi aiheuttaa ihoärsytystä, myös haurastuttaa hiuksia entisestään. Pyri pitämään hiukset terveinä valitsemalla esimerkiksi vahvistavia proteiineja sisältävä shampoo.

2. Muista tuuheuttavat muotoilutuotteet

Myös tuuheutta ja volyymia lisäävät muotoilutuotteet voivat tarjota hennoille hiuksille välittömän muodonmuutoksen.

3. Volyymia laineista

Piikkisuorat hiukset voivat näyttää ohuemmilta. Laineet tuovat kampaukseen leveyttä ja saavat hiukset näyttämään paksummilta. Tee kihartimella isoja laineita pituuksiin silloin, kun kaipaat hiuksiin volyymia. Muista käyttää muotoilussa aina lämpösuojaa.

4. Syväpuhdista hiuspohja kerran viikossa

Tuuheuttavat hiustuotteet ovat mahtavia, mutta niiden haittapuoli on, että niistä tapaa kertyä jäämiä hiuspohjaan. Syväpuhdista hiukset viikottain tai tarpeen mukaan, jotta jäämät eivät latista hiuksia.

5. Vaihda jakauksen paikkaa

Tämä on yksinkertainen, mutta tehokas kikka. Jakauksen paikan vaihtaminen tuo hiuksiin välitöntä volyymia. Lisää tyveen vielä hiuspuuteria, joka kohottaa tukkaa ja estää sitä liimautumasta päänahkaan.

6. Kokeile pidennyksiä

Okei, tämä vaihtoehto ei ole jokaisen makuun. Pidennykset vaativat paljon huoltoa ja niiden kanssa eläminen voi olla kallista. On kuitenkin kiistatonta, että pidennykset ovat nopea ja todella tehokas tapa saada hiuksiin kestävää pituutta ja tuuheutta.

7. Anna luonnonkiharoille selkeyttä

Anna luonnonkiharoille erottuvuutta ja selkeyttä muotoilutuotteilla. Esimerkiksi kiharavoide elvyttää väsyneiden kiharoiden joustavuuden ja tuo kampaukseen kimmoisuutta.

8. Kokeile lisäravinteita

Tuntuuko, että olet yrittänyt jo kaikkea mahdollista? Jos ohuet hiukset eivät tunnu tuuheutuvan muotoilutuotteilla, on aika harkita hiusten kasvua tukevia lisäravinteita. Ainesosaluettelosta kannattaa etsiä esimerkiksi biotiinia, rautaa ja B-vitamiinia, jotka auttavat tukemaan tervettä hiustenkasvua. Valitse luotettava ja todistetusti toimiva tuotemerkki. Älä unohda myöskään terveellisen ja monipuolisen ruokavalion merkitystä hiuksiin.

Lähde: Cosmopolitan