OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

Kerrostetut hiukset tekivät paluun – älä pelkää Rachel-tukkaa

Graafisesti leikatut ja tasapitkät tyylit hallinneet viime aikoina hiusmuotia. Catwalkit ja Instagram ovat olleet pitkään täynnä sileitä polkkatukkia ja lasimaisesti kiiltäviä, piikkisuoria hiustyylejä. Tänä syksynä takavuosien suosikki, kerrostaminen, on kuitenkin tekemässä näyttävän paluun.

Kerrostetut hiukset tuovat ensimmäisenä mieleen Frendien Rachelin, mutta oikein toteutettuna kyseessä on yllättävän monipuolinen tyyli, joka sopii aivan jokaiselle. Who What Wearin asiantuntijat tietävät, ettei hiusten kerrostaminen tarkoita enää pelättyä kasaritakatukkaa.

Kerrostetut hiukset sopivat jokaiselle

Toisin kuin piikkisuora polkka, kerroksittain leikatut hiukset voivat näyttää hyvin erilaisilta henkilöstä riippuen. Kerrostaminen toimii yhtä lailla pitkissä ja lyhyissä, suorissa ja kiharoissa hiuksissa. Niin uskomattomalta kuin se kuulostaakin, oikein leikatut kerrokset imartelevat jokaista. Ne muotoilevat kasvoja ja auttavat tuomaan kantajansa parhaat piirteet esiin.

– Hiusten kerrostaminen on vähän kuin kuvaneveistoa. Sen avulla muutetaan kampauksen muotoa ja kerrostusta tulisi käyttää juuri siellä, mitä halutaan korostusta. Kaikki riippuu kasvojen muodosta, luuston rakenteesta ja hiustyyppistä, selittää palkittu hiusstylisti ja Paul Edmonds Londonin perustaja Paul Edmonds.

View this post on Instagram

Easy breezy ?

A post shared by Rosie HW (@rosiehw) on

Luonnollisesti kerrostetut hiukset tuovat esiin Rosie Huntington-Whiteleyn upeat kasvonpiirteet. Kuva: Instagram /@rosiehw

Kerrostaminen ei ole hiustyypistä kiinni

Kuten sanottu, kerrokset sopivat kaikenlaisille hiuksille. Useimmiten kampaajalta pyydetään kerroksia silloin, kun luonnostaan paksuihin hiuksiin halutaan kevennystä. Sen sijaan monet hentokutriset monesti välttelevät kerrostettuja tyylejä, koska pelkäävät niiden tekevän hiuksista vieläkin ohuemman näköiset. Headmastersin luova johtaja Andrew Barton kuitenkin vakuuttaa, ettei pelkoon ole syytä.

– On totta, että kerrokset poistavat painavuutta ja voivat saada hiukset näyttämään ohuemmilta. Mutta yksilölliset ja henkilökohtaisiin tarpeisiin räätälöidyt kerrokset oikeissa kohdissa voivat kohentaa hentojen hiusten ulkonäköä, hän sanoo.

Myös kiharat hiukset hyötyvät taitavasti leikatuista kerroksista.

– Kerrostaminen voi pidentää kasvoja ja estää kiharoita hiuksia laskeutumasta kolmiomaisesti, Barton lisää.

Kerry Washington todistaa, että kerrokset tuvat kiharaan hiukseen muotoa. Kuva: Instagram /@kerrywashingon

Mikään yksittäinen hiustyyppi ei siis ole soveltumaton kerrostettuihin tyyleihin. Kerroksia suunnitellessa on tärkeintä huomioida asiakkaan lähtökohta ja toiveet.

– Kyse on siitä, miten kerrostaminen tehdään. Kerrosten tarkoituksena on tuoda hiuksiin liikkuvutta. Monet pelkäävät, että heille tehdään liian lyhyitä kerroksia, mutta nykyään kerrokset ovat pitkiä ja luonnollisia, Edmonds selittää.

Pehmeät kerrokset ovat in

Vaikka kerrostetut hiukset ovat nyt muodissa, ei lopputulos muistuta enää kasarityyppistä takatukkaa, ellei asiakas sellaista erityisesti toivo. 2020-luvun kerrokset ovat imartelevia, mutta lähes huomaamattomia. Modernit kerrokset tuovat hiuksiin pehmeyttä.

– Kerrokset ovat nyt paljon pehmeämpiä kuin shag-kampauksissa, joita näimme 70- ja 80-luvuilla, Edmonds lupaa.

Hän kuitenkin huomauttaa, että hiusten leikkauksen tavoitteista tulisi aina käydä perusteellinen keskustelu kampaajan kanssa, sillä kerrostamisella voidaan halutusta lopputuloksesta riippuen korostaa tai häivyttää tiettyjä ominaisuuksia.

– Kampaajan pitäisi osata auttaa sinua selvittämään, mikä toimii sinun kohdallasi parhaiten, Edmonds sanoo.

Lähde: Who What Wear, Instagram