OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

9 vinkkiä lyhyen naisen pukeutumiseen

On mahtavaa, että me olemme kaikki erinäköisiä. Muotiteollisuus on kuitenkin vasta hiljalleen heräämässä siihen tosiasiaan, että maailmassa on eri kokoisia naisia. Vaikka me toki ansaitsemme rakastaa omaa pituuttamme ja painoamme, valitettavasti valtaosa vaatteista on yhä suunniteltu yhdelle ja samalle vartalotyypille. Esimerkiksi lyhyempien naisten saattaa olla vaikea löytää itselleen istuvia vaatteita. Farkut ovat aivan liian pitkiä ja bleiserit näyttävät siltä, kuin ne olisi lainattu vanhempien vaatekaapista.

Tämän allekirjoittaa Who What Wear-sivuston vaateintoilija, alle 160-senttinen Elinor Block. Hän tietää, että lyhyemmän varren vaatetuksessa pätevät eri säännöt, kuin catwalkien 180-senttisten mallien asuissa. Siksi hän päätti jakaa yhdeksän vinkkiä, joihin hän itse luottaa pukeutumisessa.

1. Esittele vyötäröä.

Vyötärön korostaminen tuo esiin naiselliset muodot. Tällä hetkellä trendikkäät rypytetyt paidat ja mekot sopivat erinomaisesti siihen tarkoitukseen. Syksyllä ja talvella bleisereitä ja neuletakkeja voi kuoroa vyötäröltä vyön avulla.

2. Yhdistä lyhyt hame teräväkärkisiin kenkiin.

Teräväkärkiset korkokengät luovat vaikutelman pidemmistä jaloista. Lyhyt hame ja teräväkärkiset korkokengät ovatkin takuuvarma parivaljakko, joka näyttää aina tyylikkäältä.

3. Valitse istuvat, mutta cropatut farkut.

Täydellisesti istuvat farkut kuuluvat joka vaatekaapin perusvaatteisiin. Lyhyemmät naiset monesti arastelevat vajaamittaisia housuja, mutta Block vakuuttaa, että oikein leikattuna ne luovat vaikutelman pidemmistä jaloista. Block suosittelee valitsemaan istuvan ja korkeavyötäröisen mallin, jonka lahkeesta nilkka vilahtaa.

4. Käytä korkeavyötäröisiä housuja.

Korkea vyötärö on yksi lyhyen naisen parhaista kavereista, sillä se jatkaa jalkojen linjaa ylöspäin. Luo vaikutelma pidemmistä jaloista esimerkiksi leveälahkeisten palazzo-housujen ja korkokenkien avulla. Leveät lahkeet kaventavat vyötäröä ja housujen alle piiloon jäävät kengät saavat jalat näyttämään megapitkiltä.

View this post on Instagram

Neutrals ?

A post shared by Phoebe Soup (@phoebesoup) on

5. Käy räätälillä.

Vartalotyypistä riippumatta pukeutumisessa on tärkeintä, että vaatteet istuvat hyvin. Jos farkut tuntuvat aina olevan liian pitkät ja bleiserin olkapäät ylisuuret, vie vaatteet ammattitaitoisen räätälin luokse. Istuvat vaatteet antavat tyylikkään ja aikuismaisen vaikutelman.

6. Valitse vaatteet sävy sävyyn.

Pelkästään yhtä sävyä oleva kokonaisuus on näyttävä fashion statement, mutta se on myös asu, joka pidentää. Kaulasta varpaisiin jatkuva väri korostaa koko naisen pituutta. 

7. Kokeile oversized-trendiä, mutta älä kerrosta.

Hennon vartalon omistavat naiset tietävät, ettei kerrostaminen ei ole heidän paras ystävänsä. Liian monilla kerroksilla on taipumus hukuttaa kantajansa kankaisiin. Se, ei tarkoita, etteikö kerroksia voisi käyttää, kunhan se tehdään maltillisesti. Oversized-ilmettä hakevan kannattaa valita esimerkiksi kerrostaa muhkea villapaita ja ohuen silkkimekon päälle. Älä lisää tyyliin enempää kerroksia, jotta kokonaisuus pysyy hillittynä.

8. Sijoita pitkään takkiin.

Jopa megatähti Kim Kardashian West vannoo tämän kikan nimeen. Tositelevisiopersoona tietää, että virtaviivainen siluetti saa sinut näyttämään pidemmältä. Mikä parasta, pitkä takki tekee jokaisesta asukkaasta tyylikkään ja asiallisen näköisen. Kovin lyhyen naisen ei välttämättä tarvitse etsiä kaupoista edes maksimittaista takkia, vaan midi-mitta on yleensä riittävän pitkä.

View this post on Instagram

Daily #outfit ?

A post shared by Sylwia Dolores (@girl_from_town) on

9. Älä aliarvioi pieniä korkoja.

On selvää, että korot pidentävät. Lyhyemmän naisen ei toki tarvitse viettää päiviään epämukavissa stilettokoroissa, mutta pienikin korko tuo ulkoasuun ryhtiä. Tällä hetkellä muodissa ovat muun muassa kitten heel-korot sekä syksyyn sopivat chunky-nilkkurit.

Lähde: Who What Wear, Instagram