OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: unsplash.com

Nämä ovat syksyn trendikkäimmät mekot

Vaikka kesä on ihana, on aika hyväksyä, että syksy on jälleen saapunut. Viilenevien säiden myötä shortsit ja liehuvat kesämekot on jälleen aika pakata odottamaan lämpimämpiä aikoja. Hyvä uutinen on, että joitakin kesämekkoja voi kierrättää myös syyspukeutumisessa, kunhan asusteet on valittu oikein. Syksyn muodissa näkyy edelleen Peter Panin kauluksilla varustettuja mekkoja, jotka olivat huippusuosittuja myös kevään ja kesän pukeutumisessa. Toki syksy tuo mukanaan myös uusia trendejä. Syysmuodista ei voi edes puhua mainitsematta luksusmerkki Jacquemuksen kauniisti laskeutuvia neulemekkoja.

Who What Wear listasi neljä tämän syksyn trendikkäintä mekkoa.

Leveäkauluksinen mekko

Muotisuunnittelijat Guccista Ganniin ovat rakastaneet tänä vuonna ylisuuria kauluksia. Jo kesän muodissa näkyneet, Peter Panin kauluksilla varustetut puserot ja mekot kuuluvat myös syksyn pukeutumiseen.

Tyttömäiset hörhelömekot päivittyvät syksyyn, kun ne yhdistetään cowboy-buutseihin tai ronskeihin maihareihin. Jos sää on liian viileä minimekoille, pue alle mustat tai värilliset sukkahousut.

Neulemekko

Ohut neulemekko on tämän syksyn ehdoton must. Jacquemuksen aloittama trendi on saanut nopeasti faneja muotivaikuttajista ympäri maailmaa. Vartaloa mukaileva mekko on mieluiten vieläpä maksimittainen. Valuvasta neulekankaasta valmistettu mekko imartelee vartaloa ja luo asulle tyylikkään siluetin. Syksyyn sopivat erityisesti neutraalit ja murretut värit.

Koska neuleet nukkaantuvat helposti, kannattaa mekoissa panostaa laatuun. Jacquedemuksen ohella tyylikkäitä neulemekkoja kannattaa etsiä esimerkiksi 24s:in ja By Malene Birgerin mallistoista.

Ruutumekko

Ruutukuosi kuuluu syksyyn ja tänä vuonna sitä näkyy pukeutumisessa kaikessa housuista takkeihin. Clueless-henkeä huokuva ruutumekko onkin täydellinen paluu pulpettiin-asu. Ruutukuosi ei enää tarkoita tylsää harmaata, vaan tänä syksynä pinnalla ovat kirkkaat sävyt ja värien yllättävät yhdistelmät.

Merkeistä kannattaa pitää silmällä muun muassa Gannia ja Baum und Pferdgartenia. & Other Stories on yhdistänyt syksyn kaksi suurinta trendiä, sillä sen valikoimasta löytyy ylisuurilla kauluksilla koristeltu ruutumekko.

View this post on Instagram

Annonce City tour ? @baumundpferdgarten #baumfamily

A post shared by Emili Sindlev (@emilisindlev) on

Kuvioitu mesh-mekko

Painokuvioitu mesh-kangas on tekemässä paluuta. Printti voi olla mitä tahansa kukista eläinkuosiin tai liukuvärjäykseen. Tämä trendi sopii etenkin räväköille pukeutujille, sillä mekon värit ja kuviointi saavat tuoda kantajansa persoonan esiin.

Rohkeita mesh-mekkoja on nähty muun muassa ranskalaisen suunnittelija Marine Serren muotinäytöksissä jo jonkin aikaa, mutta viimeistään syksyllä ne ovat löytävät tiensä myös valtavirtaan. Jopa vaatejätti H&M:n valikoimasta löytyy jo mesh-kankaisia mekkoja.

Lähde: Who What Wear, Instagram