OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

Jennifer Anistonin kosmetologin vinkit hehkuvaan ihoon

Yhdysvaltalainen kosmetologi ja ihonhoidon asiantuntija Joanna Czech tietää, ettei mikään voita ammattilaisen tekemää kasvohoitoa. 35 vuotta alalla toiminut nainen, jonka asiakkaisiin lukeutuvat muun muassa Jennifer Aniston ja Christy Turlington, lupaa kuitenkin, että myös kotihoidossa voidaan saavuttaa näkyviä tuloksia, kunhan käytössä ovat oikeat tuotteet ja tekniikat.

Hän paljasti Voguessa kolme vinkkiä, joiden avulla iholle saa loihdittua terveen hehkun kotoa käsin.

Hiero kasvojen lihaksia

Kehon muiden lihasten kunnosta osataan kyllä huolehtia, mutta valtaosa meistä laiminlyö kasvojen lihaksia. Hieronta ei suinkaan ole mitään turhaa luksusta, vaan säännöllisesti tehtynä se auttaa lukuisiin eri ongelmiin. Se on helppo ja luonnollinen tapa poistaa kasvoilta turvotusta, kirkastaa ihoa, sekä terävöittää piirteitä.

– Kaikkein tärkein asia kasvohoidossa on hierontatekniikka. Kasvoja täytyy vaivata kuin taikinaa, Czech sanoo.

Hieronta vilkastuttaa verenkiertoa ja kuljettaa ihoon happea, kirkastaen ja kiinteyttäen kasvoja välittömästi. Kasvohieronta ei ole kuulu vain kosmetologien repertuaariin, vaan kuka tahansa voi harjoittaa hierontaa kotona vaikka päivittäin.

– Kun hieron asiakasta hoidon aikana, aloitan vyötärön korkeudelta ja etenen ylöspäin, kohti kallonpohjaa. Kehon etuosan hermot lähtevät liikkeelle selkäytimestä, joten hieronta on aloitettava sieltä. Tämä valmistelee kasvot ja tehostaa kasvohieronnan vaikutuksia huomattavasti, Czech selittää.

Itse tehtyyn hierontaan puolestaan voi hakea lisää tehoa työkaluista. Markkinoilta löytyy lukuisia apuvälineitä jaderullista Gua Sha-lastaan. Czech itse on suunnitellut juuri kasvojen hierontaan tarkoitetun laitteen, joka jäljittelee ammattimaisen hieronnan tekniikoita ja avaa jännittyneitä lihaksia.

Hieronta myös tehostaa tuotteiden vaikutusta, sillä se auttaa tehoaineita imeytymään syvemmälle ihoon. Czechin vinkki on asettaa kasvoille kangasnaamio ja käyttää hierovaa työkalua sen päällä.

– Muista aina edetä yhteen suuntaan sen sijaan, että rullaisit edestakaisin, hän muistuttaa.

Aloita rinnuksilta

Jos kiinnität ihonhoidossa huomiota ainoastaan kasvoihin, olet Czechin mukaan hakoteillä. Hänen mottonsa, on, että kasvojenhoidon tulisi aina “alkaa nänneistä ja päättyä hiusrajaan”.

– On todella tärkeää huolehtia myös dekolteesta, koska 70-80 prosentissa tapauksista ikääntymisen merkit alkavat näkyä tällä alueella ennen kasvoja. Itse asiassa se kaipaisi kaksin verroin huolenpitoa, hän huomauttaa.

Kuva: pexels.com

Päivittäisen ihonhoitorutiinin tulisi siis aina ulottua myös dekolteelle. Czech neuvoo käyttämään rinnuksilla samoja tuotteita kuin kasvoilla, aina puhdistusaineista seerumeihin ja kosteusvoiteisiin. Markkinoilta löytyy myös yksinomaan dekolteelle tarkoitettuja kosmetiikkatuotteita, jotka taistelevat ensimmäisen ikääntymisen merkkejä vastaan.

Kuvittele, että iho on sieni

Czech sanoo, että iho on kuin sieni, joka imee hoitavia aineita itseensä.

– Tämä ajattelumalli on avainasemassa ihonhoidossa. Jos katsoisit ihoa suurentavalla mikroskoopilla, kykenisit näkemään kaikki ihon eri kerrokset, rasvakudoksen ja kollageenikuidut. Se todella on kuin sieni, Czech sanoo.

Czechin mukaan hoitavat tuotteet tulee aina painella iholle. Tekniikka on paitsi hellävarainen, se myös tehostaa tuotteiden imeytymistä ihoon.

– Käytän aina paina ja vapauta-liikettä viedessäni tuotetta ihoon, hän sanoo.

Olipa kyseessä sitten hoitovesi tai seerumi, Czech neuvoo levittämään ainetta koko kasvojen (ja dekolteen) alueelle ja painelemaan tuotteen ihoon neljän sormen voimin. Painaessa ihon mikroskooppiset kanavat aukeavat ja paineesta vapautuessaan ne imaisevat mukaansa ihon pinnalle levitetyn tuotteen, aivan kuten sieni.

Lähde: Vogue