OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

Viisi syytä päivittää ihonhoitorutiini syksyyn

Vaikka vielä saadaankin nauttia viimeisistä lämpimistä päivistä, tuntuu syksy jo selvästi ilmassa. Viilenevät säät tuovat kohta mukanaan hyisen viiman ja kuivan sisäilman, jotka laittavat ihon kovalle koetukselle. Syyskuu tarkoittaakin, että on jälleen aika päivittää ihonhoitorutiini vastaamaan talvikauden haasteisiin.

Stylist listasi viisi syytä, miksi ihonhoidossa ei pidä noudattaa samaa kaavaa ympäri vuoden.

1. Ehdit hoitaa kesän vaurioita

Kesä tarkoittaa monelle hikisiä rantapäiviä ja paljon ihohuokosia tukkivaa aurinkorasvaa. Vaikka syksy tuo mukanaan uusia haasteita iholle, on se myös mahdollisuus kumota kesän aikana syntyneitä vaurioita.

Syksy onkin täydellinen hetki ottaa voimakkaammat tehoaineet, kuten retinoli, mukaan ihonhoitoon. Retinoli on tehokas aine juonteiden ja värivirheiden tasoittamiseen, mutta se saattaa myös herkistää ihon auringolle. Suojakertoimen käytöstä ei pidä helteidenkään jälkeen luopua, mutta syksyn ja talven aikana UV-säteilyn määrä on Suomessa vähäistä.

2. Lämmityksellä on varjopuolensa

Kun lämpötila putoaa ja ulkona käy kylmä viima, tekee mieli kääntää kodin lämmitys täydelle teholle. Valitettavasti ihosi ei nauti lämmöstä yhtä paljon kuin sinä. Kuiva sisäilma vie kosteuden iholta ja saattaa tehdä siitä tavallista herkemmän ulkoisille ärsykkeille.

Kesällä suositaan koostumukseltaan kevyitä tuotteita, mutta syksyn tullen on syytä ottaa tuhdimmat kosteuttajat käyttöön. Jos ihoa kiristää, kokeile tehoaineita, kuten hyaluronihappoa tai keramideja sisältäviä tuotteita. Paksut, öljypohjaiset tuotteet taas auttavat lukitsemaan kosteuden iholle. Muista huolehtia koko vartalon kosteutuksesta.

3. Hehkuva iho ei tule helpolla

Ilmojen kylmetessä saatat huomata, että ihosi alkaa menettää kesäisen hehkunsa. Eloton iho kaipaa ravinteita ja kosteutta. Syksyn tullen ihonhoitorutiiniin kannattaa lisätä tehokkaita aineita sisältävä seerumi. Esimerkiksi hyaluronihapposeerumi tarjoaa iholle ekstrakosteutusta. Levitä seerumia iholle tarpeen mukaan, kerran tai kahdesti päivässä, ennen kosteusvoidetta.

4. Kylmä tuuli ei ole ihon ystävä

Syksyinen viima ja rajut lämpötilan vaihtelut saattaa vahingoittaa ihon luontaista suojavaippaa, tehden ihosta kuivan ja punoittavan. Suojaa ihoa vaatteilla, sekä kosteuttavilla ja rauhoittavilla kosmetiikkatuotteilla.

Täyteläinen vartalovoi, joka sisältää talvi-ihoa helliviä ainesosia, kuten karitevoita, auttaa vahvistamaan ihoa. Kosteusvoide kannattaa levittää iholle heti suihkun jälkeen, ennen kuin kosteus ehtii haihtua iholta. Muista myös, että vaikka ajatus pitkästä suihkusta houkuttaisi, kuuma vesi kuivattaa ihoa entisestään.

5. Kuorinta on entistä tärkeämpää

Yksi syy, miksi iho saattaa näyttää samealta, on kuolleiden solujen kertyminen ihon pintaan. Kun viima ja sisäilma alkavat syksyllä kuivattaa ihoa, ne saavat ihon hilseilemään. Siihen auttaa kuorinta. Kuorinta poistaa kuolleet ihosolut ja epäpuhtaudet, tehden ihosta tasaisemman ja kuulaamman.

Kuolleiden ihosolujen kuoriminen vilkastuttaa verenkiertoa ja tehostaa hoitotuotteiden imeytymistä. Ihon säännöllinen kuoriminen siis auttaa saamaan kosteusvoiteesta kaiken irti. Kuorinta kannattaa tehdä ihon ollessa lämmin saunan tai kylvyn jäljiltä. Kuorivaa tuotetta tulee hieroa iholle pyörivin liikkein, hankaamista välttäen. Muista kosteuttaa iho kuorinnan jälkeen.

Lähde: Stylist