OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

George Russell. Kuva: Mercedes-AMG Petronas F1

George Russell Lewis Hamiltonin tilalle viikonlopun F1-kisaan

Tiistaina, 1. joulukuuta Formula 1-fanit joko pettyivät rajusti tai innostuivat muutoksesta. Seitsenkertainen F1 maailmanmestari Lewis Hamilton sai positiivisen COVID19-testituloksen, joka tarkoittaa sitä, että Hamiltonia ei nähdä seuraavassa F1-kisassa. Lewis Hamiltonille tämä ei tarkoita kuitenkaan suurta menetystä, sillä hän on jo vahvistanut kauden 2020 mestaruutensa.

Keskiviikkona, 2. joulukuuta Mercedes-AMG Petronas F1-tiimi vahvisti Hamiltonin tilalle tulevan kuljettajan – Williams Racingin George Russellin. Kumppanitiimi on vapauttanut Georgen, mikä mahdollistaa hänen liittymisen Mercedekseen yhdeksi viikonlopuksi Sakhir GP:tä varten.

Hänestä tulee vasta viides kuljettaja, joka on kilpaillut Mercedes-AMG Petronas F1 -tiimissä vuodesta 2010, ja kolmas britti, joka edustaa Mercedes-Benziä F1:ssä Sir Stirling Mossin ja Lewis Hamiltonin jälkeen.

George on ollut Mercedes-Benz Junior Program -jäsen vuodesta 2017, jolloin hän voitti GP3-sarjan mestaruuden tulokkaana, ennen kuin hän toisti Formula 2:n saavutuksen vuonna 2018. Hän on ollut Formula 1-kuljettaja Williams Racingin kanssa vuodesta 2019 esittelemällä vaikuttavia karsinta- ja kilpailuesityksiä kahden viimeisen kauden aikana.

“Ensinnäkin haluan kiittää Williamsin uskollisia kumppaneitamme yhteistyöstä ja ennakkoluulottomuudesta, kun George on voinut kilpailla Mercedeksen kanssa tänä viikonloppuna. Keskustelut Williamsin tiimin kanssa olivat myönteisiä ja käytännöllisiä, ja nämä olivat keskeisiä tekijöitä sopimuksessa “, kommentoi ryhmän pääjohtaja ja toimitusjohtaja Toto Wolff.

“Georgelle ei ole suoraviivainen tehtävä siirtyä Williamsista W11:sta, mutta hän on kilpailuvalmis ja ymmärtää yksityiskohtaisesti vuoden 2020 renkaat ja niiden suorituskyvyn tämän sukupolven autoissa. George on vakuuttanut tänä vuonna Williamsin kanssa, sillä hänellä on tärkeä rooli heidän nousussaan palkintisijoille, ja olen optimistinen siitä, että hän ajaa vahvasti Valtterin rinnalla, joka on hänelle vaativa referenssi.”

“Tämä kilpailu on meille pieni virstanpylväs, kun näemme Junior-ohjelmamme jäsenen kilpailevan Mercedes-tiimistä ensimmäistä kertaa. Meillä on tehtävä työ tänä viikonloppuna, ja urheiluponnistelujemme koko painopiste on Valtterin ja Georgen takana, jotta maksimoimme pisteet joukkueena. Mutta tietysti ajatuksemme ovat myös Lewisin kanssa, ja me tuemme häntä niin paljon kuin pystymme. “