OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Finnairin ensimmäinen virtuaalilento Joulupukin luo Rovaniemelle tuo joulun taikaa koteihin

Pukin luo Lappiin voi tulevina joulunpyhinä matkustaa kotisohvalta käsin, sillä Joulupukin virallinen lentoyhtiö Finnair tekee kahdeksan virtuaalilentoa Rovaniemelle 25.12. alkaen.

Virtuaalitodellisuusteknologiaa hyödyntäen Finnair tarjoaa asiakkailleen mukaansatempaavan 360 asteen elämyksen, jonka suomalainen VR-studio Zoan on luonut maailman edistyneimmän 3D-pelimoottorin, Unreal Enginen, avulla. Virtuaalilennon bisnesluokkaan pääsee istumaan joko tietokoneen tai puhelimen selaimella. Osallistuminen onnistuu myös sellaisilla VR-laseilla, jotka käyttävät nettiselaimia ja pystyvät näyttämään videota.

Virtuaalilennon asiakkaat pääsevät nauttimaan matkustamohenkilökunnan tarjoilemista virvokkeista, ihailemaan tähtitaivasta sekä katselemaan revontulia suoraan ‘istuimeltaan’. Lisäksi VR-kokemuksessa on mukana joulukoristeita sekä tuttua äänimaailmaa lennolta. Voi myös hyvin olla, että läheisellä penkkirivillä saattaa nähdä istumassa tutun, jouluisen hahmon! 

Perillä Rovaniemen talvimaisemissa asiakkaat ylittävät napapiirin ja kulkevat Joulupukin Kammarille tapaamaan pukkia.

Noin puoli tuntia kestäviä VR-lentoja järjestetään yhteensä kahdeksan, ja osallistuminen maksaa 10€. Paikat voi varata Finnair Shopista. Joulu on antamisen ja välittämisen aikaa, ja virtuaalilentojen matkustajat pääsevätkin osallistumisensa kautta tukemaan apua tarvitsevia. Kaikki virtuaalilentojen tuotot menevät lyhentämättöminä UNICEFille, joka käyttää ne koronapandemian hillitsemiseen ja siitä kärsineiden lasten auttamiseen.

Finnairin myyntijohtaja Mikko Turtiainen kertoo: “Kiitos virtuaalitodellisuuden taian, Finnair voi ‘lennättää’ perheet eri puolilta maailmaa Rovaniemelle nauttimaan talven ihmemaasta ja tapaamaan joulupukkia matkustusrajoituksista huolimatta. Toivomme voivamme tuoda ison hymyn osallistujien kasvoille.”

“Modernin teknologian ansiosta asiakkaamme ympäri maailmaa pääsevät nauttimaan Lapin taiasta ja joulutunnelmasta kotoaan käsin. Toivomme, että lentäminen Finnairin virtuaalisessa bisnesluokassa innostaa heidät matkustamaan paikan päälle Lappiin sitten kun se taas on mahdollista.”

Visit Rovaniemen toimitusjohtaja Sanna Kärkkäinen sanoo: “Aika ei voisi olla otollisempi jouluiselle VR-kokemukselle joulupukin virallisen lentoyhtiön siivillä. Olemme kehittäneet Rovaniemen virtuaalikokemusta jo yli vuoden, ja yhteistyö Finnairin kanssa on hieno tapa saavuttaa kansainvälinen yleisö jouluisella toivon ja ilon viestillä.”

Korkealaatuisten VR-kokemusten puute on kauan ollut yksi suurimpia esteitä kyseisen teknologian yleistymiselle. Finnair on kuitenkin panostanut virtuaalitodellisuuden mahdollisuuksiin jo vuodesta 2016. Yhtiö esimerkiksi esitteli Airbus A350:n matkustamokokemusta alan tapahtumissa VR-lasien avulla.

Koronapandemia on nopeuttanut virtuaalikokemusten yleistymistä. Finnair haluaa virtuaalilennon avulla osoittaa, että laajan yleisön virtuaalitapahtumat voivat olla paljon enemmän kuin kokouksia ja videoita.

Asiakaskokemuksesta ja tuotteista vastaava Finnairin johtaja Tiina Tissari kertoo: “Uskomme, että virtuaalitodellisuus voi olla hyvä tapa täydentää reaalimaailman lentokokemusta. Asiakkaat voisivat tulevaisuudessa esimerkiksi valita lomakohteen tai tehdä matkasuunnitelmia virtuaalitodellisuuden avulla. Uskomme myös matkustuskokemuksen muuttuvan yhä personoidummaksi niin, että asiakkaat voivat valita lisäpalveluja omien tarpeidensa ja toiveidensa mukaan. Virtuaalitodellisuuden työkalut voisivat sopia tähänkin tarkoitukseen.”