OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Valokuvaaja: Alexander Kuznetsov

Lapin elokuvakomission uudistettu verkkopalvelu esittelee alueen kiinnostavimpia kuvauslokaatioita

Lapin kuvauslokaatiot kiinnostavat kansainvälisiä audiovisuaalisia tuotantoja yhä enemmän. Lapin viestintä- ja markkinointitalo House of Laplandissa toimivan Lapin elokuvakomission uudistettu verkkopalvelu pyrkii vastaamaan alati kasvavaan kysyntään tekemällä alueen lokaatioihin tutustumisesta entistä helpompaa.  

Uudistetussa verkkopalvelussa esitellään monipuolinen valikoima Lapin kiinnostavimpia kuvauslokaatioita, jotka on valittu tuotantojen toiveisiin ja kiinnostukseen pohjaten. Esille ovat päässeet esimerkiksi tunturilokaatio Saana, jäätynyt Kemijärvi, sekä Rautuvaaran kaivos Kolarissa. Jokaisen kuvauslokaation omalta sivulta löytyvät tuotannoille merkitykselliset tiedot, kuten kohteen saavutettavuus, lähipalvelut ja säätilastot. Yksittäisten kuvauslokaatioiden lisäksi palvelussa voi aiempaan tapaan tutustua myös Lapin erilaisiin lokaatio-ominaisuuksiin (esim. lumi, ruska, arkkitehtuuri) sekä alueen kuntiin.  

Uusi My Plan -toiminto tarjoaa tuotannoille mahdollisuuden luoda palvelussa oman lokaatiosuunnitelmansa. Toiminto kokoaa yhteen käyttäjän omatoimisesti merkitsemät kuvauslokaatiot, kuvat ja alueet, jolloin olennainen tieto on helposti saavutettavissa ja koottuna yksinkertaiseen pakettiin. Oman My Plan -linkin voi ottaa talteen tai suunnitelman voi vastaanottaa sähköpostitse, jolloin kaikkia palvelussa tallennettuja lokaatiotietoja voi hyödyntää helposti myöhemminkin.  

“Lapin suosio kuvauspaikkana on kasvanut viime vuosien aikana merkittävästi. Lokaatiopalvelun avulla haluamme palvella Lapista kuvauspaikkoja etsiviä tuotantoja entistä paremmin ja tehostaa asiakaspalvelua entisestään”, toteaa House of Laplandin toimitusjohtaja Sanna Tarssanen

Uudistetun lokaatiopalvelun teknisestä toteutuksesta on vastannut Geniem. Palveluun voi tutustua osoitteessa www.lapland.fi/film/locations-2.  

Audiovisuaalisten tuotantojen kiinnostus Lappia kohtaan on ollut viime vuodet selvässä kasvussa.  Taattujen lumimaisemien, toimivan infrastruktuurin ja helpon saavutettavuuden lisäksi Lapin houkuttavuutta on lisännyt muuhun maailmaan verrattain rauhallinen koronavirustilanne, joka on mahdollistanut kansainvälisten tuotantojen toteutuksen turvallisessa ympäristössä myös pandemian aikana. Tämän lisäksi erityistä huomiota ovat tuoneet Lapissa viime vuosina kuvatut suurtuotannot War (Yash Raj Films, 2019) sekä joulukuussa 2020 ensi-iltansa Kiinassa saanut I Remember (Gravity Pictures, Amazing Box Pictures). 

Lapin elokuvakomission uudistettu lokaatiopalvelu on tuotettu osana Lapland Filming Locations -hanketta, joka on toteutettu Euroopan Aluekehitysrahaston (EAKR) tuella.