OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: unsplash.com

7 kauneustrendiä New Yorkin muotiviikoilta

New Yorkin muotiviikot olivat tällä kertaa melko riisuttu tapahtuma, kiitos pandemian. Se ei kuitenkaan tarkoita, etteikö catwalkeilla olisi nähty jälleen kiinnostavia kokoelmia, jotka antavat esimakua siitä, miltä katukuva tänä vuonna näyttää. Koronan vaikutukset ovat heijastuneet myös muotimaailmaan, jossa mukavuudenhaluinen kerrospukeutuminen ja luonnollinen meikki ovat nyt pinnalla.

Vogue UK listasi kiinnostavimmat hius- ja meikkitrendit New Yorkin muotiviikoilta.

Keskijakaus

Kun kampaamot menivät viime keväänä kiinni, oli ihmisten tultava toimeen ilman säännöllistä tasoitusta ja raitojen freesaamista. Helpot ja käytännölliset hiustyylit nousivat kotona vietetyn vuoden aikana suosioon. Kätevä keskijakaus on ollut tämän talven ehdoton hitti, kenties, koska se näyttää asialliselta Zoom-kokouksessa. Siloteltu keskijakaus näkyi myös muun muassa Jason Wu, Proenza Schoulerin ja Balenciagan catwalkeilla.

Musta eyeliner

Moni suosii arjen silmämeikissä maanläheisiä sävyjä, jotka tuovat katseeseen lämpöä ja pehmeyttä. Nyt, kun kasvot jäävät paljolti maskin taakse piiloon, silmiin haetaan enemmän näyttävyyttä. Kuten Ulla Johnson ja Sandy Liang todistivat, vanha kunnon musta eyeliner on tehnyt paluun. Silmissä saa nyt olla kunnolla rock’n’rollia ja draamaa.

Kuva: Instagram / sandyliang

Hehkuva iho

Keskellä pandemiaa elettäessä terveyttä osataan jälleen arvostaa. Terveellisyys näkyy myös ihonhoidossa, jossa tervettä hehkua tavoitellaan nyt keinolla (ja hinnalla) millä hyvänsä. Virheetön ja lasimainen iho oli myös yksi New Yorkin muotiviikkojen selkeimmistä trendeistä. Muun muassa Prabal Gurungin, Gabriela Hearstin ja Ambushin mallit näyttivät kadehdittavilta.

Otsatukka

Lockdown-toimet innoittivat monet julkkikset, jopa supermalli Bella Hadidin, leikkaamaan itselleen kotitekoisen otsatukan. Otsis onkin yksi helpoimmista tavoista päivittää hiustyyli kevääksi. Inspiraatiota voi hakea vaikkapa Victoria Beckhamin paksuista otsiksista, Anna Suin ranskatar-tyylistä, tai Atleinin 70-lukua henkivistä shag-kampauksista.

Instagram / kultaustralia

Moderni polkka

Polkkatukka on aina takuuvarmasti tyylikäs. Skarpisti leikatut hiukset ovat yhä tänä keväänä todella muodikkaat. Sen todistivat The Row’n, Gabriela Hearstin ja Proenza Schoulerin muotinäytökset. Polkka saa olla omaan makuun sopivasti joko lob-tyylinen, tai Schoulerin mallien tapaan rohkeasti korvien korkeudelta pätkäisty.

Rohkeat huulet

Okei, käytämme ulkona kasvomaskeja, mutta se ei tarkoita, että huulimeikistä olisi pakko luopua kokonaan. Päin vastoin, näyttävästi maalatut huulet antavat itsevarmuutta vaikkapa videopalaveriin. New Yorkin muotiviikoilla nähtiinkin tänä vuonna paljon räväköitä huulia, jotka eivät sovellu arimmille seinäruusuille. Vetements ja Prabal Gurung pitäytyivät klassisessa punaisessa, kun taas Balenciagan joillakin malleilla nähtiin suorastaan klovnimainen huulimeikki.

Statement-hiusasusteet

Nyt kun tapaamiset järjestetään pääasiassa virtuaalisesti, näyttävistä hiusasusteista on tullut keskeinen osa pukeutumista. Extra-suuret hiuspannat toivat Sandy Liangin muotinäytökseen tyttömäistä energiaa. Dsquared2 loihti malleistaan prinsessoja kimaltavien tiaroiden avulla ja Anna Suin kokoelma oli täynnä valtavan kokoisia, koristeellisia päähineitä.

Lähde: Instagram / annasui

Lähde: Vogue UK, Instagram