OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Mikko Heikkilä ja kartanlukija Topi Luhtinen WRC Arctic Rally Finlandissa viime sunnuntaina. Kuva: Hannu Rainamo

Mikko Heikkilä valmiina Kouvolan SM-ralliin: “Lähdetään hyökkäämään ja ajamaan kärkisijoista”

Mikko Heikkilä lähtee kirittämään kärkeä SM O.K. Auto-Ralliin Kouvolaan. Kouvolan nopeat ja mutkaiset tiet sopivat Heikkilälle hyvin.

Mikko Heikkilä, 28, kartanlukijansa Topi Luhtisen, 26, kanssa, lähtevät Kouvolassa 5-6.3. ajettavaan SM O.K. Auto-Ralliin tuoreeltaan WRC Arctic Rally Finlandissa saavutetun WRC3-luokan kolmannen sijan jälkeen. Vaikka MM-ralli ei mennytkään Heikkilän odotusten mukaisesti, on nurmijärveläiskuljettaja valmiina SM-sarjan talvikauden päätökseen.

-On hyvät kilometrit alla WRC Arctic Rally Finlandista, vaikkei se ollutkaan mikään riemujuhla oman ajamiseni puolesta. Parannusajatuksia on omaan ajamiseen ja sen kehittämiseen.

Kouvolaan Heikkilä lähtee hakemaan hyvää kilpailua. SM-O.K. Auto-Rallin teiden nopea luonne on Heikkilälle mieluinen.

-Olen ajanut kolmesti Kouvolassa. Aina on ollut hyvä reitti ja uskon, että tänä vuonnakin on makeeta pätkää tiedossa. Tiet ovat vauhdikkaita, aika leveitä ja jouhean kääntyviä ja se sopii omaan ajotyyliini. Odotan innolla tämän vuoden reittiä. Tavoitteena on hyvä kisa ja SM1-luokan kärkivauhti.

Näistä kolmesta kilpailusta viime vuoden ralli on Heikkilälle mieleen painuvin. Heikkilä oli maalissa lopulta kolmas.

–viime vuodelta on tuoreessa muistissa tiukka vääntö kakkossijasta (Teemu) Asunmaan kanssa. Oli hyvä ja tiukka kisa sillon, tottakai harmittaa hävitä, mutta oli niin mielenkiintoinen ja hauska kisa, että harmitti vain vähäsen.

Alkukauden kaksi pitkää Lapissa ajettua kilpailua ovat tuoneet paljon kilometrejä toista täyttä kauttaan R5-luokan kalustolla kilpailevalle Heikkilälle. Kouvolaan Heikkilä lähtee hyvällä tuntumalla.

-Autoon, ajamiseen ja nuotitukseen on kuitenkin hyvä tuntuma ja Kouvolaan lähdetään hyökkäämään ja ajamaan kärkisijoista. Laitetaan kaasu pohjaan ja ajetaan ehjä kisa.

SM O.K. Auto-Rallissa ajetaan kuusi erikoiskoetta ja 112 erikoiskoekilometriä. Ensimmäinen erikoiskoe käynnistyy kello 10.00. Kilpailu on yleisöltä kielletty.

SM O.K. Auto-Rallin aikataulu:

Erikoiskokeen numeroErikoiskokeen aloitusaikaErikoiskokeen pituus
EK110:0029,8 km
EK210:3911,7 km
EK312:5214,42 km
EK413:3414,37 km
EK516:2029,8 km
EK616:5911,7 km