OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: Suomen museoliitto

Tällä viikolla lähes 70 poliitikkoa osallistuu museoharjoitteluun 21 paikkakunnalla

Suomen museoliiton koordinoima Poliitikon museoharjoittelu -kampanja järjestetään 23.–27.8.2021. Viikon aikana lähes 70 poliitikkoa tutustuu museotyöhön 30 museossa käytännönläheisellä tavalla.

Museoliiton järjestämän Poliitikon museoharjoittelu -kampanjan aikana tehdään näkyväksi museoiden toimintaa kulissien takana. Poliitikkojen museovierailuilla tuodaan esille museoiden monipuolista työtä ja koko Suomen kattavan museoverkoston yhteiskunnallista merkitystä.

Erilaisia museotyötehtäviä kokeillaan myös käytännössä. Työharjoittelupäivän aikana päättäjät tutustuvat museoammattilaisten työtiloihin, tutkijoiden huoneisiin, arkistoihin ja esimerkiksi esineiden vastaanottotiloihin. Samalla keskustellaan museoille ajankohtaisista teemoista.

– Suuri osa museotyöstä ei näy näyttelyissä kiertävälle museokävijälle. Poliitikon museoharjoittelun tavoitteena on laajentaa käsitystä museotyön monipuolisuudesta ja sen pitkäjänteisestä luonteesta, Suomen museoliiton toimitusjohtaja Kimmo Levä sanoo tiedotteessa.

Poliitikon museoharjoittelu järjestetään tänä vuonna kuudetta kertaa. Tällä kertaa harjoittelun erityisvieraita ovat uudet kunnanvaltuutetut, joita on ilmoittautunut mukaan runsaasti.

– Toivon, että museoharjoittelu tarjoaa päättäjille uusia kokemuksia ja näkemyksiä sekä vahvistaa tietopohjaa tehdä museoita koskevia päätöksiä, Levä jatkaa.

Lähde: Suomen museoliitto