OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

Kolme hiustyyliä, jotka vievät vuosia kasvoilta

Pandemia-aika on epäilemättä aiheuttanut monelle harmaita hiuksia ja kenties pari ryppyäkin. Luonnollisessa ikääntymisessä ei toki ole mitään vikaa, mutta jos tuntuu, että korona-aika on tuonut ylimääräisiä vuosia kasvoille, voi apua etsiä niinkin yksinkertaisesta asiasta, kuin uudesta hiustyylistä. Hiustyylin muutos piristää kummasti ilmettä ja mieltä.

Who What Wear puhui kahden kampaajan, Peter Burkillin ja Efi Daviesin kanssa siitä, millaiset tyylit auttavat häivyttämään kasvoilta vuosia.

1. Keskipitkät hiukset

Keskipitkä mitta, eli niin sanottu lob, näyttää freesiltä ja ryhdikkäältä missä tahansa iässä.

– Haluan päästä eroon siitä myytistä, että mitä vanhemmaksi tulet, sitä lyhyemmät hiukset sinulla pitäisi olla. Jos pidät pitkistä hiuksista, älä turhaan leikkaa niitä lyhyiksi, Davies kehottaa.

Hänen mukaansa keskipitkä tyyli sopii melkein jokaiselle. Hiukset voivat ulottua omasta mausta riippuen hieman olkapään ylä- tai alapuolelle.

– Tämä leikkaus saa kasvot ja kaulan vaikuttamaan pidemmiltä, mikä näyttää upealta, Davies lisää.

Hän suosittelee myös lisäämään lob-mittaan tekstuuria oikeanlaisella muotoilulla, sillä paksut ja tuuheat hiukset näyttävät aina nuorekkaalta.

2. Otsatukka ja pehmeät kerrokset

Otsatukka on helppo ja nopea tapa laittaa ulkonäkö uusiksi kertaheitolla. Mikä parasta, otsikset ovat juuri nyt muodissa.

– Kokeile pehmeää 70-luvun otsatukkaa, Burkill vinkkaa.

Otsatukka suuntaa katseen ylöspäin ja antaa näin koko ilmeelle pientä kohotusta. Se, millainen otsatukka kenellekin sopii, riippuu pitkälti kasvonpiirteistä. Davies kuitenkin suosii asiakkaillaan pidempää mallia, joissa on luonnollista liikkuvuutta. Mikäli otsis tuntuu liian radikaalilta, voi vastaavan efektin saavuttaa oikeanlaisella kerrostuksella.

– Voit kokeilla lyhyempiä kerroksia, jotka kehystävät kasvoja, Davies sanoo.

3. Lyhyt mutta paksu

Lyhyiden hiusten ei tarvitse tarkoittaa mummomaista tyyliä. Viime aikoina terävästi leikattu polkka on ollut huippusuosittu sekä nuorempien että vanhempien naisten joukossa. Hyvin leikattu polkka tekee ilmeestä skarpin ja saa hiukset näyttämään paksuilta ja terveiltä. Malli onkin erinomainen valinta ikääntyville hiuksille, jotka ovat alkaneet ohentua tai harventua.

– Jos olet huolissasi hiustesi rakenteesta, saat niihin kaunista volyymia sijoittamalla takaosaan hyvin leikattuja kerroksia, Davies ehdottaa.

Burkill muistuttaa, että valitsipa minkälaisen leikkauksen tahansa, hiukset ovat aina parhaimmillaan, kun ne voivat hyvin. Kotihoito on siinä avainasemassa.

– Oli sinulla sitten hennot, paksut, kiharat tai afrohiukset, sinun on tulee käyttää hoitotuotteita.

Kun hiukset ovat terveet, latvoista tarvitsee leikata vähemmän, joten sinulla on myös enemmän pelivaraa, kun mietit seuraavaa hiustyyliäsi.

Lähde: Who What Wear