OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: Hannu Rainamo / Hannuphoto

Asunmaa hakemaan toista WRC3-luokan voittoa Jyväskylän MM-ralliin

Teemu Asunmaa kilpailee viikonloppuna ajettavassa MM-rallikauden toisessa Suomen osakilpailussa, WRC Secto Automotive Rally Finlandissa Jyväskylässä. Kauden ensimmäisen Suomen MM-rallin WRC3-luokan voittajan tavoitteena on ehjä ralli ja hyvä tulos. Kilpailu sisältää 19 erikoiskoetta ja 287 erikoiskoekilometriä.

Teemu Asunmaa, 34, kartanlukijansa Marko Salmisen, 42, kanssa, ovat mukana MM-rallisarjan kauden toisessa Suomessa järjestettävässä osakilpailussa, Jyväskylässä ajettavassa WRC Secto Automotive Rally Finlandissa. Asunmaa lähtee reitille järjestyksessä 22. kilpailijanumerolla 31. Edellisen Suomessa ajetun MM-rallin, WRC Arctic Rally Finlandin WRC3-luokan voittaja hakee Jyväskylästä ehjää suoritusta. 

– Hyvillä fiiliksillä lähdetään Jyväskylään. Tavoitteena on ehjä ralli ja sitä kautta hyvä tulos. Yksi kisa ollaan WRC3:ssa jo voitettu tänä vuonna, niin ei se toinenkaan voitto pahitteeksi olisi, Asunmaa kommentoi.

WRC Secto Automotive Rally Finland ajetaan poikkeuksellisen myöhään tänä vuonna. Perinteisesti elokuun alussa ajettu 70-vuotista historiaansa juhlistava klassikkokilpailu on Asunmaalle uran viides Jyväskylän MM-ralli. Olosuhteet ovat erilaiset edellisiin kilpailuihin nähden syksyn ollessa edennyt pidemmälle, mutta se ei Asunmaata huoleta. 

– Myöhäisempi ajankohta tuskin vaikuttaa paljoa. Päivänvaloa on vähemmän, pölyongelmaa tuskin on ja lämpötilat ovat matalampia, mikä voi vaikuttaa pitoon. Pimeässä ajettiin jo viime viikonloppuna ja se on meille tuttua hommaa. Toki edessä ovat uudet, erilaiset pätkät ja tiet ovat teknisempiä kuin Kokkolassa. Meillä on kuitenkin hyvät Lazerin lisävalot, joten hämärä tuskin muodostuu ongelmaksi. 

Rallin SM-sarjassa tänä vuonna SM1-luokan pronssille ajanut Asunmaa valmistautui kauden toiseen MM-ralliinsa samaan aikaan SM-sarjan finaalikilpailuun valmistautumisen kanssa. Erilaiset olosuhteet sekä korkeampi lähtönumero vaikuttavat auton säätöihin. 

– Lähdettiin melkein suorilta jaloin Kokkolasta kohti Jyväskylää, joten ajoimme testiä viime viikolla myös Jyväskylää varten. Auton pitää olla Kokkolaa jäykempi alustaltaan, korkeampi maavaraltaan sekä erilainen ajettavuudeltaan kun osa erikoiskokeista ajetaan kahteen kertaan ja riskinä on, että ne menevät huonoon kuntoon ja urittuvat. Kokkolasta on hyvin kisamoodi päällä eikä ole mitään ylimääräistä stressiä, mikä on kiva kilpailua ajatellen, Asunmaa sanoo.

WRC Secto Automotive Rally Finland ajetaan 1.-3.10. Jyväskylässä. Kilpailu sisältää 19 erikoiskoetta ja 287,11 erikoiskoekilometriä. Ensimmäinen erikoiskoe alkaa perjantaina kello 13:30. Kilpailu päättyy sunnuntaina 3.10. kello 14.15. Kilpailua voi seurata Ylen Ralliradiosta sekä Ylen Ralli Plus-palvelusta, joka näyttää jokaisen erikoiskokeen suorana Yle Areenasta. Lisäksi erikoiskoelähetyksiä lähetetään suorana Yle TV2:lla. Lisäksi sarjan oman WRC+-palvelun kautta on mahdollista seurata rallia livenä. 

Lähde: Asunmaa Racing -tiedotus