OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Dave Grohl kertoi olevansa avoin ABBA:n kanssa soittamiselle – yhtye tarttui asiaan Twitterissä

Foo Fightersin nokkamies ja Nirvanan rumpali Dave Grohl kertoi BBC:lle antamassaan haastattelussa olevansa avoin idealle ABBA:n kanssa yhdessä soittamisesta livenä ja paljasti samalla, että hän itki kuin pieni lapsi kuunnellessaan ensimmäistä kertaa yhtyeen äskettäin julkaisemat kaksi singleä.

ABBA julkaisi 9.2. kaksi uutta kappaletta I Still Have Faith In You ja Don’t Shut Me Down näyttävässä julkistustilaisuudessa Tukholman Grönä Lundissa. Uutta musiikkia on luvassa vielä lisää aivan lähiaikoina, sillä 5. marraskuuta julkaistaan kokonaan uusi Voyage -albumi, joka on ensimmäinen uusi studioalbumi ABBA:lta 40 vuoteen.

“Voi luoja, olen niin suuri ABBA -fani”, Grohl kertoi haastattelussa. ”Kun näin, että he olivat tekemässä paluuta ja vielä uuden levyn kera, lähetin tämän uutisen linkin varmaan sadalle tuntemalleni ihmiselle, jonka jälkeen kuuntelin sitten uudet kappaleet ja itkin kuin vauva. Itkin kuin vauva. Ihan totta!”

Musiikkilahjakkuus jatkoi vielä uusien kappaleiden ylistämistä: ”Kuulosti melkein siltä, ​​että aikaa ei olisi kulunut ollenkaan. Lisäksi kappaleet olivat niin kauniita, romanttisia ja melankolisia antaen katkeransuloisen perspektiivin.”

Grohl ilmaisi haastattelussa olevansa avoin ABBA:n kanssa soittamiselle sanoen: ”Kuule, minä nousisin lavalle soittamaan rumpuja vaikka kissanristiäisiin heidän kanssaan. Anna minulle rumpusetti ja istun siihen. Joten kyllä, soittaisin todellakin ABBA:n kanssa!”

ABBA:n virallinen twitter -tili kommentoi laulajan haastattelua kutsumalla hänet ensi vuonna järjestettävään paluukonserttiin, joka järjestetään Lontoossa 27. toukokuuta 2022. Konsertti järjestetään Lontoon olympiapuistoon rakennetussa Abba Arenaksi nimetyssä tilassa, joka on rakennettu vain tätä tarkoitusta varten. Luvassa ei kuitenkaan ole perinteistä konserttia, jossa yhtyeen jäsenet nähtäisiin omana itsenään fyysisesti livenä lavalla, vaan show toteutetaan hologrammikonserttina. Nähtäväksi jää onko Grohl pelkästään vieraslistalla, vai nouseeko hän juhlatilaisuudessa lavalle omana itsenään taikka peräti hologrammina!

Grohl on aikaisemminkin hehkuttanut olevansa ruotsalaisyhtyeen suuri fani ja on useaan otteeseen kertonut haastatteluissa ABBA:n ja The Bee Geesin olleen inspiraationa Foo Fightersin albumille Wasting Light vuodelta 2011.

Mittavan uran luonut yhdysvaltalainen rockmuusikko, laulaja-lauluntekijä, tuottaja ja elokuvaohjaaja Grohl toimi Nirvanan rumpalina, kunnes yhtye hajosi vuonna 1994 Kurt Cobainin kuoleman jälkeen. Samana vuonna Grohl työsti sooloprojektiaan, josta myöhemmin kehittyi Foo Fighters.