OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: Bo Håkansson

Volvo Group esitteli SSAB:n fossiilivapaasta teräksestä valmistetun ajoneuvon

Volvo Group julkisti ensimmäisenä maailmassa SSAB:n fossiilivapaasta teräksestä valmistetun ajoneuvon. Kaivos- ja louhosteollisuudessa käytettävä maansiirtokone esiteltiin viime viikolla Göteborgissa järjestetyssä Volvon yhteistyötapahtumassa.

Lisää SSAB:n fossiilivapaata terästä sisältäviä ajoneuvoja ja koneita on luvassa vuonna 2022 osana autokonsernin konseptiajoneuvojen ja -komponenttien sarjaa.

– Maailman ensimmäinen fossiilivapaasta teräksestä valmistettu ajoneuvo on todellinen virstanpylväs. Yhteistyömme Volvo Groupin kanssa osoittaa, että vihreä siirtymä on mahdollinen ja tuottaa tuloksia. Yhdessä aiomme jatkaa ilmastovaikutusten vähentämistä koko arvoketjussa aina loppuasiakkaaseen asti ja varmistamme, että asiakkaamme saavat laadukasta terästä, SSAB:n toimitusjohtaja Martin Lindqvist kertoo.

Volvo Groupin pääjohtaja Martin Lundstedt sanoo, että SSAB:n kanssa toteutettu hanke asettaa uuden mittapuun fossiilivapaalle tulevaisuudelle.

– Organisaatioiden ja teollisuuden on tehtävä yhteistyötä uusien, innovatiivisten ratkaisujen kehittämiseksi ja kasvihuonekaasupäästöttömän tulevaisuuden takaamiseksi. Volvo Group on sitoutunut uraauurtaviin kumppanuuksiin, joista yhteistyö SSAB:n kanssa on hyvä esimerkki. Tavoitteena on luoda houkuttelevia, turvallisia ja tehokkaita ajoneuvoja ja koneita, jotka näyttävät tietä kuljetus- ja infrastruktuurijärjestelmän kestävän tulevaisuuden kehittämisessä.

SSAB esitteli elokuussa 2021 maailman ensimmäiset fossiilivapaat teräslevyt, jotka valmistettiin Ruotsin Luulajassa sijaitsevassa HYBRIT-pilottilaitoksessa valmistetusta vetypelkistetystä raudasta. SSAB alkaa toimittaa fossiilivapaata terästä markkinoille kaupallisessa mittakaavassa vuonna 2026.

Lähde: SSAB