OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: Anikó Kuikka

Helsingin kulttuurikeskukset avautuvat

Helsingin kulttuurikeskusten, Annantalon, Caisan, Kanneltalon, Malmitalon, Maunula-talon, Stoan ja Vuotalon esitystoiminta käynnistyy jälleen 1.3. alkaen. Kevään mittaan kulttuurikeskuksissa järjestetään runsaasti eri-ikäiselle yleisölle suunnattua ohjelmaa, kuten teatteriensi-iltoja, nykysirkusta, tanssia, musiikkikeikkoja, näyttelyitä, stand up -klubi-iltoja ja kirjailijavierailuja.

Lasten ja nuorten taidekeskus Annantalo juhlii keväällä 35-vuotissynttäreitään kahden juhlanäyttelyn voimin, jotka ovat esillä 2.4. asti. Kanneltalon kevättä värittävät useat teatteriensi-illat, kuten Shakespearen klassikkonäytelmän ja pekingoopperan näyttävän estetiikan yhdistävä Wusheng Companyn Macbeth, joka saa ensi-ilta keskiviikkona 2.3., sekä täydellisistä ihmisyksilöistä kertova, Kansallisteatterin kiertuenäyttämön 10-vuotisjuhlanäytelmä Diplomaatit (ensi-ilta 8.3.).

Caisassa on sen sijaan luvassa kokeellisempaa näyttämötaidetta, kun The Sound of Movement -teos leikittelee katsojan mielikuvituksella nykysirkuksen ja äänitaiteen keinoin. Monitaiteinen on myös kulttuurikeskuksen galleriassa to 10.3.–ke 30.3. nähtävä Anikó Kuikan liikkuvan kuvan installaatio ja live-esitys Eläin Animal Djur, joka käsittelee toiseutta ja toiseuttamista. Stoassa saa ensi-iltansa Susanna Leinonen Companyn nykytanssiteos Juuret, joka kahlaa läpi suomalaisuuden ydintä ja pohtii, mitkä tekijät juurtuvat meihin elämän soljuessa eteenpäin.

Suosikkiartisteja ja musiikkimaailman uusia tulokkaita

Kulttuurikeskusten kevääseen mahtuu myös lukuisia keikkoja sekä rakastetuilta suosikkiartisteilta että musiikkitaivaan tuoreemmiltakin nimiltä. Malmitalon A la Malmi -klubilla juhlitaan 11.3. rock-yhtye Riston 20-vuotista taivalta ja kuullaan niin hittikappaleita kuin harvinaisempiakin lohkaisuja bändin uran varrelta. Illan aikana lavalle nousee myös kovassa nosteessa oleva indieartisti Lyyti. Vuotalolla pääsee puolestaan ääneen kiinnostava uusi tuttavuus, kun arabimusiikin klassikoita ja omia sävellyksiään yhdistelevä Wishamalii-yhtye vetää kaikkien aikojen ensimmäisen keikkansa 25.3.

Kaikissa Helsingin kulttuurikeskuksissa noudatetaan koronasuojatoimenpiteitä käsienpesun ja desinfioinnin mahdollisuudella ja kasvomaskin käyttöä suositellaan kaikille yli 12-vuotiaille kävijöille, elleivät terveydelliset syyt sitä estä. Kulttuurikeskuksissa ei ole järjestetty live-esityksiä koronavirusrajoitusten vuoksi sitten joulukuun lopun muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta.

Lähde: Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala