OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

UMK 2022 nosti Cyan Kicksin maailman tietoisuuteen

Vaikka Cyan Kicks ei yltänytkään voittoon UMK 2022 -kilpailussa ja päässyt siten edustamaan Suomea vuoden 2022 Euroviisuissa, oli kilpailuun osallistuminen kuitenkin suuri voitto tälle helsinkiläiselle yhtyeelle. Monet ulkomaalaiset viisufanit tykästyivät Cyan Kicksin soundiin ja sai heidät tutustumaan yhtyeen musiikkiin. Kevään ja kesän aikana bändi tulee keikkailemaan Suomessa, mutta uuden suosion myötä tulossa on varmasti myös Euroopan kiertue. Bändi on saanut paljon positiivista palautetta ulkomaisilta musiikkifaneilta, jotka ovat ihastuneet bändin soundiin. ”Jos Cyan Kicks ei lähde Euroopan kiertueelle, otan vaikka lainaa ja lähden katsomaan heitä kesällä Suomeen”, yksi bändin uusista faneista kirjoittaa.

Ei ole mikään ihme, että Cyan Kicksin musiikki on herättänyt kuulijoissaan ihastusta, sillä bändi yhdistelee musiikissaan raskasta metallia, elektronista rokkia ja poppia. Tällainen musiikki uppoaa moniin, joille hevimetalli saattaa olla liian raskasta. Sen lisäksi, että bändi kuulostaa hyvältä, he myös näyttävät hyvältä. Bändin historiassa vuosi 2019 oli käänteentekevä, silloin kansainvälinen agentuuri osoitti kiinnostuksensa bändiä kohtaan. Prosessi kesti noin kaksi vuotta ja nyt bändillä onkin melko tuore sopimus saksalaisen agentuuritoimiston kanssa. Koronapandemia laittoi hieman kapuloita rattaisiin, mutta nyt asiat loksahtelevat kohdilleen. Nyt bändi on valmiina valloittamaan Eurooppaa, sillä he ovat hyvin itsevarmoja omasta saundistaan ja vahvuuksistaan. ”Pari vuotta sitten olimme jo valmiita heti lähtemään kiertämään Eurooppaa, mutta onneksi pandemia esti sen, sen ansiosta saimme kuitenkin kasvaa yhdessä bändinä pari vuotta lisää, ja se toi meille paljon uskoa itsemme. Nyt aiomme käyttää tämän tilaisuuden hyväksemme ja tarjota faneillemme sen, mitä he haluavat.”

Suomalainen musiikki kiinnostaa maailmalla nyt entistä enemmän

Suomalainen metalli- ja rockmusiikki ovat olleet jo kauan aikaa suosittuja maailmalla, mutta myös suomalainen englanninkielinen popmusiikki on saanut jonkin verran huomiota. Tämä on johtanut siihen, että yhä useampi ulkomaalainen on alkanut tutustumaan myös suomenkieliseen musiikkiin ja monissa Euroopan radioissa on jopa alettu soittamaan suomenkielisiä kappaleita. ”Suomen kieltä pidetään hyvin kauniina ja suomenkielisessä musiikissa on helppo kuulla laulajan tunteet. Tämä herättää monissa kuuntelijoissa kiinnostusta, vaikka he eivät tunne kieltä eivätkä tiedä mitä laulussa lauletaan, he voivat kuulla sen, millaista tunnetta laululla halutaan välittää. Oli se sitten vihaa, herkkyyttä tai jotain muuta.” Aina on ajateltu, että suomenkielinen musiikki ei voisi menestyä maailmalla, mutta parin viime vuoden aikana tähän on tullut muutos ja yhä useammat ulkomaalaiset, muuta kuin suomea äidinkielenään puhuvat, kuuntelevat paljon suomenkielistä musiikkia Spotifyissa tai hakevat sitä YouTubesta. Tämä muuttaa täysin sen ajattelumallin, joka meillä on ollut.

Suomalaiset myös kirjoittavat paljon musiikkia tunnetuille musiikkimaailman tähdille. Yhä useammin voi myös kuulla suomalaisia laulajia laulamassa esimerkiksi tunnettujen elektronisen musiikin nimien kappaleilla. ”Maailmalla on huomattu, että suomalaiset ovat todella hyvin lauluntekijöitä. Suomalaiset eivät kirjoita tusinapoppia, jossa kappaleessa hoetaan vain koko ajan samaa asiaa, vaan sanoitukset ovat syvällisempiä. Tällaista kaivataan juuri nyt musiikissa.”

Mitä Cyan Kicks sitten odottaa tulevalta kesältä ja syksyltä? ”Kesällä kierretään ainakin Suomen festareilla esiintymässä ja vedetään mahdollisimman hyvät keikat kaikille festarikävijöille. Ja ehkäpä niitä Euroopan keikkojakin on sitten syksymmällä tulossa. Mutta aiomme nauttia nyt jokaisesta keikasta, joka meillä on ja ehkä saamme siinä samalla itsellemme lisää faneja, kun esimerkiksi festarikävijät kuulevat meiltä muitakin kappaleita kuin vain UMK:ssa kisanneen Hurricane -kappaleen.” Se on ainakin varmaa, että Cyan Kicksillä on asenne kohdillaan ja se tulee viemään heitä pitkälle.