OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

Superfood inkivääri löysi tiensä myös ihonhoitoon

Inkiväärillä on perustarvike monessa keittiössä, eikä ihme. Todellista superfoodia on hyödynnetty vuosituhansien ajan sekä ruoanlaitossa että lääkinnällisissä tarkoituksissa. Viime aikoina sen parantavista ominaisuuksista ovat innostuneet myös ihonhoitointoilijat.

– Inkivääristä on monenlaista hyötyä iholle. Se auttaa häivyttämään ikääntymisen merkkejä, poistaa toksiineja ja tasoittaa ihon sävyä, luettelee ihotautilääkäri Elizabeth Mullans InStyle-lehdessä.

Ihonhoidossa antioksidanttista inkivääriä käytetään usein taistelemaan vapaita radikaaleja vastaan ja tasoittamaan ihon sävyä. Antioksidantit auttavat suojaamaan ihoa UV-vaurioilta ja ehkäisevät näin ennenaikaisia ikääntymisen merkkejä ja kirkastavat ihoa. Koska inkivääri lisää iholle sen värin antavan melaniinin tuotantoa, soveltuu se erityisen hyvin vaaleiden arpien häivyttämiseen.

– Sen antioksidanttiset ominaisuudet myös parantavat verenkiertoa, mikä auttaa arpea sulautumaan terveeseen ihoon, lisää New Yorkissa työskentelevä ihotautilääkäri Snehal Amin lehdelle.

Kenelle inkivääri sopii?

Inkivääri sopii useimmille ihotyypeille ja se voi jopa auttaa lievittämään eri ihotyyppeihin liittyviä ei-toivottuja oireita. Se auttaa kirkastamaan kuivan ja ikääntyvää ihoa, mutta toisaalta myös tasoittamaan rasvaisen ihon toimintaa. Koska inkiväärillä on antibakteerisia ominaisuuksia, se auttaa tuhoamaan ikäviä, aknea aiheuttavia bakteereita.

Inkivääri on erittäin monipuolinen superfood, joten ei ole yllättävää että se on löytänyt tiensä myös ihonhoitoon. Vaikka inkivääri soveltuu yleensä herkällekin iholle, asiantuntijat kehottavat aina aloittamaan uusien ainesosien käytön varovaisesti.

– Suosittelen tekemään ihotestin aina ennen uuden tuotteen käyttöönottamista, huomauttaa ihotautilääkäri Geeta Yadav.

Hän muistuttaa myös, että jos tuotteessa käytetään inkivääriä eteerisen öljyn muodossa, se saattaa ärsyttää herkkää ihoa tai aiheuttaa allergista kosketusihottumaa. Mikäli inkiväärille on huomannut olevansa allerginen keittiössä, ei sitä kannata käyttää myöskään ihonhoidossa.

Lähde: InStyle