OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: Nextory

Kesäsuomalainen rakastaa romanttista ja feelgood-kirjallisuutta

Kun talven selkä taittuu ja kevätkausi alkaa, myös suomalaisten lukutottumukset muuttuvat keveämpään suuntaan. Kirjapalvelu Nextoryn suosituimmat kirjat huhti-kesäkuussa ovat romantiikkaa ja feelgood-kirjallisuutta.

Kotimaisista kirjailijoista Nextoryn palvelussa suosituimpia olivat huhti-kesäkuussa Anniina Piiparisen, Maija Langin ja Sanna Majurin kirjat. Kansainvälisellä puolella samassa genressä kiinnostivat Lucinda Rileyn, Julia Quinnin ja Lucy Diamondin kirjat.

Palvelun kolme suosituinta feelgood ja romantiikka -kirjaa olivat kesäkuussa Lucy Diamondin “Uusien alkujen talo”, Lucinda Rileyn “Italialainen tyttö” ja Aino Leppäsen “Terkuin ope”.

Haastava maailmantilanne on selkeästi vaikuttanut ihmisiin niin henkisesti kuin taloudellisesti viime kuukausina. Todellisuutta on ollut tarpeen paeta silloin tällöin – ja tämä on heijastunut selkeästi romanttisen kirjallisuuden kuluttamiseen Nextoryssa. Romanttisen ja hyvän mielen kirjallisuuden ohella tositarinat sekä huumori ja sarjakuvat ovat valoisan ja lämpimämmän ajan suosittua lukemista.

– Kesällä on ihanaa unohtaa arki ja uppoutua uusiin maailmoihin hyvän kirjan parissa. Tiedämme jo aiempien vuosien perusteella, että kesällä luetaan ehdottomasti eniten. Monet lukemisen aloittaneet jatkavat kirjojen parissa talven lähestyessä, sillä he ovat huomanneet miten paljon hyvää lukeminen tuo omaan elämään. Ne, joille lukeminen on syystä tai toisesta haasteellista, äänikirjapalvelumme on helppo ja vaivaton tapa aloittaa lukuharrastus, sanoo Amanda Åkerlund, Suomen Nextoryn Head of Local Acquisition.

Nextory on koonnut kesän parhaat kirjavinkit perustuen suomalaisten lukutottumuksiin. Listalla ovat muun muassa rikoskirjailija James Pattersonin ja kantrilaulaja Dolly Partonin yhteinen teos Juokse, Rose juokse, jonka äänikirjaversion lukijana on laulaja Hanna Pakarinen.

Kotimaiselta puolelta suosituksiin kuuluu Marja Kangaksen Miehiä ja mielenrauhaa. Kiihkeä romaani kertoo nelikymppisestä naisesta, joka lähtee Barcelonaan antaakseen elämän viimein suudella häntä kaikkialle. Äänikirjan lukee näyttelijä Minttu Mustakallio.

Kesän lukusuosikiksi Nextoryssa povataan myös Henriikka Rönkkösen Rakkausshokkihoito-kirjaa, jossa 10 sinkkuvuoden, satojen trefiien ja ghostaamisten jälkeen elämään saapuu oikea poikaystävä. Vähemmästäkin sitä menee rakkausshokkiin.

Nextoryn 10 kirjavinkkia kesään:

♥ Orkideatarha – Lucinda Riley (Bazar)
Romaani on ovi upean sukukartanon elämään toisen maailmansodan alkuhetkistä nykypäivään.

♥ Rakkausshokkihoito – Henriikka Rönkkönen (Atena)
Ex-sinkun parisuhdetykitystä kaikille rakkausshokkihoitoa tarvitseville. 

♥ Lomalla kaikki on toisin – Emily Henry (Karisto)
Kaksi ystävystä. Kymmenen lomamatkaa. Yksi mahdollisuus rakkauteen. Poppylla ja Alexilla ei ole mitään yhteistä, ja kuitenkin he ovat parhaita ystäviä, jotka viettävät joka kesä yhden lomaviikon yhdessä.

♥ Juokse, Rose juokse – James Patterson & Dolly Parton (WSOY)
Jännityskirjallisuuden supertähti ja koko maailman rakastama kantrilaulaja ovat kirjoittaneet romaanin, joka on täynnä jännitystä, tähtisadetta, kuuluisuuden kiroja ja glamouria. Äänikirjan lukijana artisti Hanna Pakarinen.

♥ Uusien alkujen talo – Lucy Diamond (Otava)
Brightonin hurmaavaan rantakaupunkiin sijoittuva tarina kolmen naisen ystävystymisestä kesänä, joka muuttaa heidän kaikkien elämän.

♥ Bridgerton: Ikuisesti yhdessä- Julia Quinn (Tammi)
Ennen julkaisemattomia kertomuksia Bridgertonin sisarusten sekä heidän puolisoidensa ja ystäviensä vaiheista.

♥ Miehiä ja mielenrauhaa- Marja Kangas (WSOY)
Pökerryttävän kiihkeä romaani nelikymppisestä naisesta, joka lähtee Barcelonaan antaakseen elämän viimein suudella – kaikkialle! Äänikirjan lukijana näyttelijä Minttu Mustakallio.

♥ Teetä auringonkukkien kahvilassa – Milly Johnson (Bazar)
Hurmaava tarina kahdesta naisesta, yhdestä suklaanruskeasta silmäparista ja kahvilasta, jossa unelmat voivat käydä toteen.

♥ Uutta elämää, Jylhäsalmi- Kirsi Pehkonen (Karisto)
Kutkuttavaa romantiikkaa ja jännitystä kauniissa maalaismaisemassa Jylhäsalmella. Inkerillä on edessään unelmien kesä eläinlääkärin sijaisena kotiseudullaan.

♥ Onnellisten loppujen kerho – Caroline Säfstrand (Karoisto)
Tunnelmallinen hyvänmielen kirja elämässään eksyneistä ihmisistä ja uusien polkujen löytämisestä. Äänikirjan lukijana näyttelijä Elena Leeve.

Lähde: Nextory