OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: Cathaoir Sona

Nyt priorisoidaan ja organisoidaan elämä kerralla kuntoon: Kirja-arvostelussa bestseller Grip

Rick Pastoor: Grip. Otava, 2021

Käsi ylös, kenen arki tuntuu jatkuvasti olevan yhtä kaaosta? Yrittäjä Rick Pastooria lukuun ottamatta varmaan lähes kaikki kohottavat kätensä. Niinhän se on, että työn, perheen, ystävien ja harrastusten välillä tasapainottelu on vaikeaa ja länsimaisen elämäntavan rytmiä kuvaillaan alinomaa sanalla hektinen. Ajanhallinta on kuitenkin taitolaji, jonka voi Pastoorin mukaan voi opetella. Kirjassaan Grip hän neuvoo, kuinka se tehdään.

Tehokkaasta ajankäytöstään tunnettu Pastoor ei kirjaa kirjoittaessaankaan tuhlaa aikaa kaunokielisyyteen tai tunnelman pohjustamiseen. Ei, hän menee suoraan asiaan. Heti liikennemerkin tavoin huutavan, keltaisen kannen avattuaan lukija onkin jo keskellä aikataulujen ja suunnitelmien laatimista. Opettelemassa priorisointia ja arjenhallintatyökalujen hyödyntämistä. Onneksi Pastoor on selvittänyt lukijan puolesta parhaat tarjolla olevat työkalut ja neuvoo kädestä pitäen, kuinka erilaisista sovelluksista saa kaiken irti. Eli ei muuta kuin hihat heilumaan, kirja kannustaa. Gripiä ei ole edes järkeä istua lukemaan kuin kirjaa (onko sellaiseen tässä kiireisessä maailmassa edes aikaa), vaan siihen kannattaa turvautua kuin Ikean manuaaliin huonekaluja kootessa; se on ohjekirja, joka opastaa sovellusten käyttöönottoon askel askeleelta.

Alaotsikko on “Näin hallitset viikkoasi, vuottasi, elämääsi” todella kuvaa teosta varsin kirjaimellisesti. Pastoor ei opeta ainoastaan, kuinka töissä laitetaan asiat järjestykseen. Ajanhallinta ei pääty työpäivän päättyessä, vaan Pastoor kirjaa kalenteriin kaiken harrastuksista elämän suuriin ja pieniin unelmiin. Kalenteri muistuttaa häntä jopa siitä, koska hänen kuuluu soittaa äidilleen. Ohjeita noudattamalla (joka ikinen päivä, uskonnollisesti), Pastoor lupaa, että jokainen voi tehostaa ajankäyttöään ja saavuttaa ne tavoitteet, jotka muuten jäisivät haaveiden tasolle. Tämä on varmasti totta; unelmien toteuttaminen vaatii yleensä määrätietoisuutta ja systemaattista työtä. Siksi kirjan luvataan hyödyttävän niin yritysjohtajia kuin opiskelijoita.

Grip saa kaiken kuulostamaan helpolta. Asiassa on vain yksi pieni mutta. Vaikka kirjan ohjeet kuulostavat houkuttelevan yksinkertaisilta, on lukijan todellinen haaste niiden omaksuminen osaksi jokapäiväistä elämää. Pastoor itse omaa hyvän itsekurin; hän lopettaa Netflixin tilaamisen saadakseen vapaa-ajan tunneista maksimaalisen hyödyn irti. Mutta kuinka moni meistä oikeasti haluaa niin tehokasta ja järjestelmällistä elämää? Haluammeko todella tuijottaa kalenteria vapaa-ajallakin? Aivan varmasti Pastoorin opetuksia noudattamalla voi päästä pitkälle, mutta spontaanille ihmiselle Grip on kuin paha painajainen.

Osta kirja Adlibrikselta.

Grip. Näin hallitset viikkoasi, vuottasi, elämääsi

sidottu, suomi, 2021

Käytännönläheinen menestysteos selättää arjen kaaoksen nerokkain keinoin.

Tehokkaan organisoinnin, priorisoinnin ja ajankäytön arvioinnin avulla voi hallita niin yksittäistä työpäivää kuin koko elämää. Suunnitteluun satsatut minuutit palkitsevat: kiire päättyy ja työ on kivaa.

Viikkotason töistä edetään laajempiin suunnitelmiin: mikä sinua sytyttää, millaisia unelmia tavoittelet, mitä ei kannata enää jatkaa? Kymmenet käytännössä kokeillut ideat ja kaaviot tukevat isoja päämääriä ja mullistavat arjen.

Osta kirja täältä*

*Huomaathan, että OHO Live TV voi saada komission, mikäli ostat ylläolevan linkin kautta tuotteita. Näin autat meitä pysymään laatumediana!