OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Chineke! Orchestra. Kuva: Southbank Centre

Helsingin juhlaviikot laajenee ja täyttää kaupungin taiteella 12.8.–4.9.

Helsingin juhlaviikot tarjoilee ainutlaatuisia taide-elämyksiä entistä kattavammin yli kolmen viikon ajan 12. elokuuta alkaen. Festivaalin ikoninen tapahtumapaikka Huvila uudistuu, kun sen läheisyyteen nousee yleisölle avoin festivaalipuisto.

Juhlaviikoilla nähdään huipputason tanssivierailuita sekä joukko kansainvälisiä tähtiorkestereita ja -artisteja niin Tanssin talossa, Musiikkitalossa kuin Huvilassa. Helsinkiin saapuvat muun muassa Wayne McGregorin, Olafur Eliassonin ja Jamie xx:n Tree of Codes, brittiläinen Chineke! Orchestra sekä pianovirtuoosi Daniil Trifonov.

– Nyt kun vihdoin voimme kohdata taiteen äärellä, haluamme tarjota yleisölle laajemman festivaalin kuin koskaan. Luvassa onkin 24 iltaa elämyksiä Huvilassa, Musiikkitalossa sekä juuri avatussa Tanssin talossa, kaupungin sisäpihoja ja kadunkulmia unohtamatta, sanoo taiteellinen johtaja Marko Ahtisaari Helsingin juhlaviikkojen tiedotteessa.

Juhlaviikkojen ohjelmassa tutkitaan eri tavoin myös tekoälyä sekä taiteen ja teknologian suhdetta. Irlantilainen taiteilija Kevin Abosch on luonut festivaalia varten suomalaisille tutusta ryijystä sarjan digitaalisia teoksia yhteistyössä keinoälyn kanssa. Vanhaa ja uutta ainutlaatuisella tavalla yhdistävä RYJ-teossarja näkyy Juhlaviikkojen visuaalisessa ilmeessä ja tapahtumapaikoilla.

Taidelahjat ja Korttelikonsertit jakavat iloa ympäri kaupungin

Valtaisan suosion saaneet Taidelahjat ja Korttelikonsertit ilahduttavat jälleen elokuussa ympäri kaupunkia. Luvassa on 500 Taidelahjaa, joita helsinkiläiset voivat tilata maksutta lähei­silleen, sekä 50 Korttelikonserttia, joita taloyhtiöt voivat hakea pihoilleen. Korttelikonserttien haku käynnistyy 10. toukokuuta ja Taidelahjojen elokuussa. Sisäpihoilla soivien Korttelikonserttien lisäksi noin 25 konserttia toteutetaan Taiteiden yönä 18. elokuuta kadunkulmissa illan kulkijoiden iloksi. Taiteiden yön ohjelmasta kerrotaan tarkemmin elokuussa.

Monipuolista ohjelmaa tarjoavat myös Juhlaviikkojen ystäväfestivaalit Art goes Kapakka, Runokuu, SAMPO Festival, Viapori Jazz, Perttu Häkkisen Säätiön Alakulttuuripäivä, Helsingin oopperakesä ja Outsider Art Festival.

Helsingin juhlaviikkoja vietetään 12.8.–4.9.2022. Festivaalin ohjelma löytyy kokonaisuudessaan verkosta osoitteesta helsinkifestival.fi.

Lähde: Helsingin juhlaviikot