OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Teemu Asunmaa Secto Rally Finlandissa. Kuva: Hannu Rainamo/Hannuphoto

Asunmaalle keskeytys Liettuasta – syynä tekniikkamurheet

Teemu Asunmaa on joutunut keskeyttämään CBet Rally Rokiskiksen toisen ajopäivän alussa. Keskeytyksen syynä on tekninen vika. Seuraavan kerran Asunmaa kilpailee Mikkelin SM-rallissa elokuun lopulla.  

Teemu Asunmaa, 35, kartanlukijansa Ville Mannisenmäen, 27, kanssa, ovat joutuneet keskeyttämään Liettuassa ajetun CBet Rally Rokiskiksen. Keskeytyksen syynä on tekninen vika. Asunmaa oli yleiskilpailussa kolmantena ensimmäisen ajopäivän jälkeen Samsonas Motorsportin Skoda Fabia N5+ -autolla.

Asunmaa oli lauantain kolmella ensimmäisellä erikoiskokeella kolmanneksi ja päivän päättäneellä neljänneksi nopein muun muassa R5-luokan autoja vastaan. Tekniikkamurheet hidastivat alavutelaisen menoa avauspäivänä.  

-Päivän toisella erikoiskokeella ilmeni ongelmia turbon kanssa. Erikoiskokeen jälkeisessä huollossa vaihdettiin uusi tilalle, mutta alavääntöä puuttuu.

Kehitysmielessä Liettuassa kilpaileva Asunmaa ei aseta erityisiä tavoitteita sijoituksen suhteen.

-Koitetaan ajaa sen verran mitä osataan. Auto on ollut todella hyvä ajaa.

Sunnuntain ensimmäisellä erikoiskokeella epäonni puuttui peliin, ja tekniikkamurheet päättivät Asunmaan kilpailun.

-Tekniikkamurheet päättivät meidän rallin aamun ensimmäiselle pätkälle. Joskus käy näin ja kuuluu lajiin. Kokemus oli positiivinen kaiken kaikkiaan, ja suuret kiitokset Samsonas Motorsportille siitä.

Ralli SM -sarja jatkuu Mikkelissä 26.-27.8.