OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: Robert Sjöblom

Espoon tapahtumakesä huipentuu Espoo juhlii! -viikkoon

Espoo juhlii! -viikkoa vietetään maanantaista 22.8. alkaen, ja tapahtuma huipentuu Espoo-päivään lauantaihin 27.8. Yli 300 tapahtuman ohjelmisto on tehty asukkaiden, yhteisöjen, yritysten ja kaupungin yhteistyönä.

Ohjelmaan kuuluu muun muassa katu- ja puistojuhlia, paikallisotteluita, tulevaisuuspainotteisia keskusteluita sekä ulkoilmaelokuvia ja kansainvälinen katusirkusesitys. Tapahtumakalenteri pitää sisällään myös arkkitehtuuri-, historia- ja luontoteemaisia kävelyitä, museoiden ilmaispäiviä, paikalliseen ruoka- ja juomakulttuuriin keskittyviä tapahtumia ja liikuntaseurojen lajikokeiluja. Myös kouluissa ja päiväkodeissa vietetään Espoon viisikymppisiä yhteisen juhla-aterian parissa.

50-vuotias kaupunki kasvaa ja kehittyy edelleen

Vuosi 2022 on Espoo 50 vuotta kaupunkina -teemavuosi, jota on vietetty erilaisten kampanjoiden, tapahtumien ja keskustelujen parissa. Yhdessä tehden kaupunki kehittyy yhä.

– Espoon 50 vuotta kaupunkina ovat olleet kasvutarina. Asukaslukumme on 50 vuoden aikana kasvanut 100 000 asukkaasta 300 000 asukkaaseen. Espoo on edelleen turvallinen kotikaupunki, jossa on luonto lähellä, ja siitä on tullut kansainvälisesti kilpailukykyinen yliopistokaupunki. Espoo on tutkitusti Euroopan kestävin kaupunki, ja meidän tehtävänä on pitää kasvu kestävänä, toteaa Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä.

Lähde: Espoon kaupunki – Esbo stad