OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: Business Finland

Ruskavahti kertoo mistä löytyy Suomen paras ruska

Tekoälyä hyödyntävä Ruskavahti-palvelu kertoo milloin ja mihin päin Suomea kannattaa matkustaa, jos haluaa päästä nauttimaan kauneimmasta ruskasta. Verkosta löytyvän palvelun takana on kansainvälistä matkailua edistävä Visit Finland.

Taianomaiseksi kuvattu ruska houkuttelee Suomeen myös kansainvälisiä matkailijoita nauttimaan syksyisen ilmiön visuaalisesta ilotulituksesta – retkeilemään, vaeltamaan ja valokuvaamaan luonnon omaa taideteosta. Ruskavahti-palvelu (Autumn Foliage Live) auttaa matkailijoita tietämään, minkälainen ruskatilanne Suomessa on.

– Ruskatilannetta ennustetaan tekoälyn avulla ja tulokset viedään helppokäyttöiseen karttanäkymään. Palvelu hyödyntää muun muassa koko Suomen alueelta kerättyä tiekamera-aineistoa havaitakseen ruskan etenemisen syyskauden aikana. Tekoäly prosessoi ja jalostaa kerätyistä kuvista informaation, yhdistää sen säätilasta saatavaan tietoon ja luo näkymän ruskan vaiheista aina Hangosta Enontekiöön saakka, Visit Finlandin digitaalisen markkinoinnin asiantuntija Minna Myyrinmaa kertoo.

Palvelu tulee pysyy kehittäjien mukaan käytössä myös tulevina vuosina.

– Ruska on yksi luonnon ihmeistä ja kaunista katseltavaa ja koettavaa niin kaupungissa kuin maaseudulla. Ruskaa esiintyy maapallolla sellaisilla alueilla, joilla on selvästi erotettavat vuodenajat, joten ilmiö ei ole kaikkialla niin tuttu kuin esimerkiksi meillä Suomessa, Myyrinmaa jatkaa.

Lähde: Business Finland