OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Pieni pala Hannaa

Aviomiehen kuolema vei elämäntapamuutokseen – tämä on Hannan tarina

Uudistuneen Pieni pala elämää -ohjelman yhdestoista jakso on Hannan esittely. Elämä on nakellut Hannaa, välillä rajustikin, mutta kaikista koettelemuksista huolimatta hän on selvinnyt. 37-vuotiaana Hanna menetti silloisen aviomiehensä äkilliseen sydänkohtaukseen, ja lähes kahdenkymmenen vuoden yhteiselo päättyi odottamattomasti.

”Siitä alkoi elämäni vaikein aika, ja kävin läpi elämäni vaikeimman koulun. Se opetti, kasvatti, ja lopuksi vahvisti minua todella paljon”, Hanna muistelee. ”Olen selviytyjä, ja haluan olla esimerkki siitä, että vaikeistakin asioista voi selvitä.”

Hän on kirjoittanut kokemuksistaan kaksi kirjaa sekä runokokoelman, ja kiertää luennoimassa ympäri Suomea. Pieni pala taivasta ja Pieni pala taivasta runoina syntyivät aviomiehen kuoleman ja sen aiheuttaman introspektion tuotteena, ja niiden kirjoittamisprosessia pystyi seuraamaan Tähän aikaan ensi vuonna -televisio-ohjelmassa.

Kirjoitusprojekteistaan intoutuneena Hanna aloitti elämäntapamuutoksen, jonka aikana hän pudotti painoa 25 kiloa, treenasi tavoitteellisesti, ja onnistui tavoittamaan maratonkunnon vuodessa. Tästä matkasta syntyi kirja nimeltä Pieni pala minua, joka julkaistiin vuonna 2018.

”Olen kiertänyt luennoitsijana puhumassa kokemuksiini ja elämääni liittyvistä asioista. Aiheena luennoilla on muun muassa ollut omien voimavarojen löytyminen ja niiden käyttäminen. Vierailevana luennoitsijana nautin puhua minulle tärkeistä asioista, virittää niiden pohjalta keskustelua, ja nautin myös siitä, että saan olla ihmisten kanssa”, Hanna kertoo.

Jaksossa Hanna vierailee myös Imatralla pitämässä ensiapukoulutusta hieman normaalia erikoisemmissa merkeissä. Katso jakso tästä:

Hannan kirjat löytää sähköisinä versioina seuraavien linkkien takaa:

Pieni pala taivasta (ekirja) (Adlibris)

Pieni pala minua (ekirja) (Elisa Kirja)