OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: unsplash.com

Kiiltoa hiuksiin kotikonstein

Talvi on raskasta aikaa niin iholle kuin hiuksille. Kylmä viima ja sisätilojen lämmitys tekevät hiuksista helposti kuivat, hauraat ja elottomat. Paljon on onneksi tehtävissä. Poosh jakaa kotikonstit, jotka palauttavat terveen kiillon hiuksiin.

Kokeile omenaviinietikkaa

Omenaviinietikka on hiustenhoidon supertuote. Se on täynnä antioksidantteja ja aminohappoja, jotka auttavat elvyttämään elottomat hiukset.

Monet shampoot sisätävät sulfaatteja ja muita kemikaaleja, jotka poistavat hiuksista ja päänahasta luonnollisia öljyjä. Hapokas omenaviinietikka auttaa tasapainottamaan hiuspohjan pH:ta ja talintuotantoa. Sillä on myös antibakteerinen vaikutus, mikä tekee siitä ihanteellisen hoidon esimerkiksi hilseilevälle päälle. Lisäksi omenaviinietikka sulkee hiussuomut, tehden hiuksista sileät ja kiiltävät.

Sekoita omenaviinietikkaa ja vettä suihkepullossa ja suihkuta seosta hiuksiin shampoopesun jälkeen. Anna sen vaikuttaa hetki ennen hiusten huuhtelua.

Tee hiusnaamio keittiössä

Kampaamotuotteet ovat tehokkaita, mutta hiustenhoidon ei tarvitse aina olla kallista. Myös keittiön tarvikkeista saa helposti loihdittua tee-se-itse-naamion hiuksille.

Vaurioituneille tai värjätyille hiuksille kannattaa kokeilla esimerkiksi kosteuttavaa hunajaa, hiuksille luonnollista lämpösuojaa tarjoavaa oliiviöljyä, antibakteerista sitruunamehua, sekä avokadoa, joka sisältää runsaasti antioksidantteja ja hyviä rasvoja. Testaa, mistä ruoista omat hiukset tykkäävät.

Pyyhekuivaa hiukset suihkun jälkeen

Olemme kaikki jo varmasti tietoisia siitä, että liika föönaaminen voi vahingoittaa hiuksia. Hiuksia ei kuitenkaan kannata jättää myöskään märiksi, sillä märkä hius on alttiimpi katkeilulle. Mikä siis neuvoksi?

Hiukset kannattaa kuivata mahdollisimman pian suihkun jälkeen, mieluiten ilman lämpöä. Tavallinen pyyhe hoitaa homman, mutta markkinoilta löytyy myös erityisesti hiuksille tarkoitettuja, erittäin imukykyisiä pyyhkeitä, jotka kuivaavat hiukset nopeasti ja hellävaraisesti.

Vaihda puhtaisiin tuotteisiin

Jos hiukset voivat huonosti, ensimmäiseksi kannattaa syynätä omat hiustenhoitotuotteet läpi. Monet tuotteet sisältävät kuivattavia ja hiusta rasittavia ainesosia. Silloin hiuksia kannattaa elvyttää hellävaraisilla tuotteilla.

Kokeile esimerkiksi niin sanottuja 6 free haircare -tuotteita, jotka eivät sisällä sulfaatteja, silikoneja, ftalaatteja, parabeeneja, DEA:ta tai synteettisiä väriaineita.

Älä unohda ruokavaliota

Olemme saaneet kyllästymiseen asti kuulla, että kauneus lähtee sisältäpäin, mutta se on totta. Ruokavalio vaikuttaa koko kehoon, myös ihoon, kynsiin ja hiuksiin.

Hiukset nauttivat monipuolisesta ruokavaliosta, johon kuuluu ravintorikkaita kasviksia, proteiinia ja hyviä rasvoja. Erilaisia hiusten hyvinvointia tukevia vitamiineja ja kivennäisaineita voi tarvittaessa hankkia myös purkista. Hiuksille tarkoitetut ravintolisät sisältävät yleensä ainakin biotiinia, sinkkiä ja seleeniä.

Lähde: Poosh