OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva Julius Konttinen

Weekend Festival julkaisi lisää kärkinimiä

Weekend Festival on julkaissut lisää elokuun alussa festivaalilla esiintyviä artisteja. Perjantain uusia kiinnityksiä ovat Steve Aoki, Da Tweekaz, D-Block & S-te-fan ja Ckay. Lauantaina lavalle nousevat Tungevaag, Scooter ja Uncle Waffles. Aiemmin festivaali on tiedottanut muun muassa Martin Garrixin, David Guettan ja Hardwellin esiintymisistä. Weekend Festivalia juhlitaan Espoon Vermon tapahtumapuistossa 4.-5.8.2023.

Yhdysvaltalainen tuottaja ja DJ Steven Hiroyuki “Steve” Aoki nähdään perjantaina Weekend Festivalin päälavalla. Lukuisista hiteistään, kuten Pursuit of Happiness, No Beef ja Boneless, tunnettu Aoki on uransa aikana kahminut Grammy-ehdokkuuksia sekä tehnyt uraa muotisuunnittelijana, yrittäjänä ja NFT-visionäärinä. Aoki ei koskaan jätä yleisöään kylmäksi, sillä hän tarjoaa kuuntelijoille keikoillaan yllättäviä elämyksiä, jotka puhututtavat vielä vuosienkin jälkeen. Maailman suosituimpiin DJ:hin lukeutuva Aoki on ollut toivottu nimi esiintyjälistalla: hän on esiintynyt viimeksi Suomessa vuonna 2016, silloinkin Weekend Festivalilla. Tällöin festarikansa pääsi nauttimaan jättistaran tavaramerkistä, eli yleisön kakuttamisesta.

Saksalainen teknobändi Scooter puolestaan on vuosittain yksi Weekend Festivalin toivotuimmista esiintyjistä. Kokoonpano on myynyt maailmanlaajuisesti yli 30 miljoonaa kappaletta, ja on tunnettu tanssittavista hiteistään kuten The Logical Song, How Much Is The Fish? sekä Nessaja. Kokenut trio päräyttää vuosien kokemuksella näyttävän värikkään reivisetin, joka kuuluu ja näkyy elokuun pimeydessä lauantaina.

– Olemme luomassa Vermoon todellista elektronisen tanssimusiikin ilotulista tulevalle kesälle. Nyt jo julkaistujen artistien lisäksi joukkoon on vielä liittymässä erityisesti kävijöiden toivomia esiintyjiä ja meillä on vielä yllätyksiä artistijulkaisujen tiimoilta luvassa, vihjaa Weekend Festivalin markkinointipäällikkö Atro Anttila.

Festarifiilistä nostattavat myös afrobeatsin huippunimet

Afrobeatsin suosio laajenee ympäri maailmaa, ja se on Yhdysvalloissa pop-kulttuurin nopeimmin kasvava genre. Afrobeats on musiikkityyli, jonka juuret ovat peräisin Länsi-Afrikasta. Siinä yhdistyvät afrikkalainen kansanmusiikki ja länsimaalaiset funkin ja jazzin vivahteet.

– Vaikka palaamme tänä vuonna vahvasti elektronisen musiikin juurillemme Time Machine Edition -hengen mukaan, kuuluu Weekend Festivaliin myös vahvasti ilo ja kesäinen hyvä fiilis. Niitä nostattavat tänä vuonna myös afrobeats-artistit, jotka esiintyvät päiväsaikaan, Anttila jatkaa.

Nigerian tähtiartisti Ckay saapuu Weekend Festivaliin perjantaina. Tiktokissa levinnyt jättihitti Love Nwantiti (ah ah ah) nosti Ckayn koko maailman tietoisuuteen. Striimejä kappaleelle kertyi yli miljardi ja se ylitti Suomessa platinarajan. Uncle Waffles ​​on afrobeats-artisti, joka on lyhyessä ajassa noussut yhdeksi Etelä-Afrikan suosituimmaksi DJ:ksi. Hän on myös internet-sensaatio, joka tunnetaan yleisöä villitsevistä amapiano-seteistään.

Lisää artistijulkaisuja kerrotaan kevättalvella 2023.

Lähde: Weekend Festival