OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: Lotta Ruutiainen

Tanakkaa heavy metalia Kuopiosta – Woundstripe julkaisi uuden EP:n

Vuodesta 2017 operoinut kuopiolainen heavy metal -yhtye Woundstripe on julkaissut Primis– debyytti-EP:nsä.

Levy äänitettiin Kuopio Rock Academyn studiolla muun muassa Tarotin, Wintersunin ja Sonata Arctican kanssa työskennelleen Tupi Tuomaisen toimesta. Tuottajina toimivat Tarotista tuttu Sakari Hietala ja Cyhranin riveissä vaikuttava Euge Valovirta, joista jälkimmäinen myös masteroi EP:n.

Woundstripe ei halua liikaa lokeroida tyylilajiaan, mutta levy-yhtiä vertaa yhtyeen musiikkia Alice in Chainsiin, Thin Lizzyyn ja Panteraan. Näistä lähtökohdista kumpuaa huolellisesti toteutettu ja tiukasti groovaava tanakka heavy metal -tuotos.

– Ep sisältää raakoja ja raskaita soundeja sekä tarttuvia rytmejä. Sanoitukset puolestaan johdattelevat kuulijan synkkiin mielentiloihin, kuvailee yhtye debyyttil-EP:tä.

Bändin nykyinen kokoonpano on ollut kasassa vuodesta 2019. Woundstripe on keikkaillut mm kahteen kertaan Kuopio Rockissa, sekä viime vuoden Metallivuori-festivaaleilla. Tämän lisäksi he ovat soittaneet kiertueen Venäjällä.

– Tavoite on päästä niin pitkälle kuin mahdollista ja ennen kaikkea tehdä keikkaa, kertoo Woundstripe tulevaisuudennäkymistään.

Kuuntele tuore EP täällä.

Lähde: Inverse Records