OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: Taru Leinonen

Dream on toinen singlejulkaisu Piperin tulevalta albumilta

Porvoolainen artisti Piper, eli Päivi Sihvonen julkaisi tällä viikolla toisen singlejulkaisunsa pian päivänvalon näkevältä esikoisalbumiltaan, What is the heart for? Hänen ensimmäinen singlensä Self-consciousness keräsi heti ilmestyttyään mainintoja kansainvälisillä musiikkisivustoilla, valikoitui eurooppalaisille radiokanaville ja brittiradion soittolistalle. Tämän metallityylisen singlen jatkoksi toinen single, Dream, kertoo maailman kauneimmasta unesta, jonka haluaisi nähdä uudestaan, mutta ei vaan voi. Dream on albumin kuudes kappale, ja tämä hieman kevyempi rock-balladi kuljettaa kuulijan haikeisiin toiveiden maisemiin.

– Dream syntyi yöllä yrittäessäni päästä uneen täyden kuun loisteessa. Sanat vain tulivat, ja minä kirjoitin. Tammikuussa 2020 oli järjettömän suuri täysikuu, joka kesti valtavan kokoisena monta yötä. Super-kuun loisteessa valvoessani päässäni alkoi soida kertosäe, jonka nousin kirjoittamaan muistiin. Inspiraation kuunteleminen ja siinä toimiminen oli voimakas kokemus. Kuvasin läheiselleni, että Dream syntyi niin, että kuu kertoi ja minä kirjoitin.v, Päivi muistelee.

Nainen ja piano luovat esikoisalbumilla vahvaa tunnelmaa

What is the heart for? –levylle päätyneet lyriikat ja laulujen tunnelmat ovat saaneet käyntivoimansa ihmisenä olemisen haasteista, ja saaneet vahvat puitteensa luonnon inspiroimana.

– Haluan että yleisö, joka löytää musiikkini, ja voi inspiroitua tekemään omia tulkintoja, antautua tunteiden vietäväksi, Päivi kuvailee.

Klassisesta lähtöisin, bluesilla sävytetty ja täyttymyksensä rock-soundista löytävä tyyli haluaakin olla oma, fantasiamaailmaa luova elämyksensä, ilman tarkempaa lokerointia. Kantavassa roolissa ovat nainen ja piano. Lisänä elämyksen täydentävät Saku Anttilan soittamat muut instrumentit.

Päivi kokee, että omaa tiedostamatonta puoltaan ei saisi tukahduttaa, eikä yrittää hallita.

– Musiikki, kirjoittaminen ja taiteet ovat osa jotain suurempaa, jolle avoimena ja vastaanottavana voi toimia sen kanavana. Tulisi heittäytyä luovuuden armoille ja vastaanottaa, avata kanava ja luoda avautuvalla energialla, hän kuvailee.

Kuuntele single täällä.

Lähde: Inverse Records