OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Piperin kolmas singlejulkaisu Air tarvitsee ilmaa ympärilleen – albumi ennakkomyynnissä nyt!

Photographer: Taru Leinonen

Maailman melu ja yhtäkkinen hiljaisuus, ikuisuuteen kantautuva kaipuu sekä luonnon tarjoama näyttämö muodostavat porvoolaisen Piperin, eli Päivi Sihvosen esikoislevyn teemat.

Hänen ensimmäiset julkaistut singlensä Self-consciousness ja Dream keräsivät heti ilmestyttyään mainintoja kansainvälisillä musiikkisivustoilla ja ovat valikoituneet soittoon eurooppalaisille radiokanaville. Ajan ilmiöistä ja tunteista syntynyt kokonaisuus kanavoituu Piperin esikoislevyllä “What is the heart for?” kuultavaksi musiikiksi.


Air liitää melankoliassa


Kolmas singlejulkaisu “Air” on tekijälleen erityisen läheinen. Se julkaistaan singlenä, jotta sen herkkyys pääsee esiin. Air tarvitsee oman valokeilansa erillään muista levyn biiseistä. Sen syntyhetki oli hauras: kun musta aurinko oli vajonnut. Massiiviset painot jaloissa laahautuen ja rämpien yli rämeikköjen, seitsemän viikon vuodatuksen jälkeen syntyi Air, joka on levyn neljäs kappale.

Kuuntele kappale musiikkipalveluista: https://push.fm/fl/piper-air


Tämä single on osa levyllä kuultavasta tuplabiisistä, mutta se toimii myös irrallisena teoksena. Biisien kirjoittamisen vaiheissa kappaleet Eternity ja Air löysivät toisensa ja muodostivat parin: ikuisuuden mysteeri ilman vastakaikua. Eternityssä alkaneen tuskan perään Airin pianotunnelmat jatkuvat samankaltaiseen surumielisyyteen.


“Mielessäni Airin sovitukseen tarvittiin herkkää melankoliaa. Biisieni työpari Saku vastasi toiveeseeni surullisella kitaraversiolla. Sen kuuleminen oli sen verran suuri kokemus, että otin kappaleen kanssa lisää aikaa ja odotin, kunnes pystyin taas laulamaan. Samalla tein päätöksen, että hauraus saa kuulua, ja sen tulee kuulua” Päivi kuvailee kappaleen valmistumista, ja jatkaa: “Lopulta biisi löysi paikkansa levyllä muiden kappaleiden joukossa, vaikka alun perin kirjoitin sen vain pöytälaatikkoon. Air on levyn koskettavin biisi.”


Nainen ja piano luovat esikoisalbumilla vahvaa tunnelmaa


What is the heart for? –levylle päätyneet lyriikat ja laulujen tunnelmat ovat saaneet käyntivoimansa ihmisenä olemisen haasteista, ja saaneet vahvat puitteensa luonnon inspiroimana. Piperin ilmaisutyylille tyypillisenä, kaikki kappaleet ovat saaneet alkunsa pianon koskettimilta, ja niiden ympärille rakentuu rocksoundin tuovat muut instrumentit, jotka ovat Saku Anttilan sovittamat ja soittamat.


Tunteesta syntynyt


Tämä levy kertoo elämän ohikiitävistä hetkistä ja tunteista, jotka kanavoituvat musiikkiin ja säveliin. Niistä muodostui kantava teema, josta levy sai lopulta nimensä. What is the heart for? Should listen to it more.

Lähde: