OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Mining Oy

Ylläksen kaivoshankkeen vastustus ei ole epätyypillistä

Keskiviikkona 17. huhtikuuta Oho Live TV teki suoran lähetyksen Ylläkseltä ja Fiksujen 10. jakso olikin omistettu kokonaan aiheelle. Yli kahden tunnin livelähetyksessä kuvattiin Ylläksen Ystävät ry:n järjestämässä tilaisuudessa, johon oli kutsuttu kaivoshankkeeseen liittyviä vieraita.

Kunnanjohtajan Kristiina Tikkalan lisäksi vieraina olivat Hannukainen Mining Oy:n avainhenkilöitä: muun muassa hankejohtaja Jaana Koivumaa ja talousjohtaja Arto Peltokorpi. Hannukainen Mining Oy:n edustajat olivat valmistautuneet tilaisuuteen esityksellä, jossa kerrottiin laajasti yrityksestä ja sen toiminnasta, sekä kokemuksesta.

Tilaisuudessa nähtiin paljon kaivoshankkeen vastustamista ja paikalla oli erityisen paljon Ylläksen alueen mökkiläisiä. Monet tapahtumaan osallistujat olivat valmistautuneet etukäteen kysymyksiin ja haastoivat erityisesti kaivoshankkeen taloudellista puolta.

Tilaisuuden jälkeen haastattelimme lyhyesti Arto Peltokorpea, jonka mukaan vastaavanlaisten tilaisuuksien tunnelma muuttuu siitä, keitä paikalla on. Hänen kokemuksensa mukaan esimerkiksi vakituisten Kolarin kunnan asukkaiden tilaisuuksissa on erilaisia ajatuksia, kuin mitä keskiviikon tilaisuudessa kuultiin.

Ymmärrän sen, että tänä päivänä ihmiset ovat siitä lähialueesta huolissaan.

Hannukainen Mining Oy Talousjohtaja Arto Peltokorpi

Yhtiön aikaisemman kokemuksen mukaan vastustusta on aina ja heidän tehtävänään on osallistua erilaisiin tilaisuuksiin ja kuunnellä eri näkemyksiä. Peltokorpi toteaa, että kaivokset vaikuttavat aina ympäristöön ja heidän tehtävänään on minimoida vaikutukset.

Katso koko lähetys tästä!