OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Photo by Lina Trochez on Unsplash

Mitä ostaa lahjaksi äidille?

Kuva: Lina Trochez / Unsplash

Äitienpäivää vietetään tänä vuonna sunnuntaina 12. toukokuuta ja se tuo monille paineita, sillä lahjojen ostaminen ei aina ole kovin helppoa. Riippuen äidistä, lahjat vaihtelevat laidasta laitaan ja yhdelle äidille ostettu onnistunut lahja olisi täysin väärä valinta toiselle äidille.

Äidille lahjan ostaminen saattaa jäädä viime tinkaan vahingossa, vaikka perhesuhteet olisivatkin lämpimiä ja yhteydenpito on tiivistä. Lahja kannattaa aina kuitenkin hankkia – niin lahjan antajalle kuin saajallekin tulee hyvä mieli.

Mitä äidille ei kannata missään tapauksessa ostaa?

Jotkin “lahjat” kuuluisivat universaalille “älä osta tätä”-listalle. Erilaisilla kesustelufoorumeilla kuulee kamalimpia lahjoja ja listasimme tähän muutaman pahimman äitienpäivälahjan.Purkki täynnä ötököitä ja kuollut hiiri

  • Purkki täynnä ötököitä ja kuollut hiiri – tai oikeastaan mikä tahansa kuollut asia

Ellei äitisi ole juuri innostunut kuolleiden hiirten dissektiosta, kuolleet eläimet eivät kuulu hyvien lahjojen joukkoon. Nimimerkki Teaboo_Mom sai sellaisen, eikä se ollut kovin innostava lahja. Myöskään kuolleet kasvit eivät ole äidille yleensä mieluisia lahjoja, sillä ne kuuluisivat pikemminkin kompostiin.

  • Feikkiruoka

Jostain syystä feikkuruokaa annetaan lahjana – esimerkiksi savesta tehdyt suklaat eivät ole kovinkaan hyödyllisiä tai mukavia lahjoja. Jos haluat antaa ruokaa lahjaksi, anna edes oikeasti hyvää eikä muovisia! Muovikukat voivat olla eri asia, riippuen äidistä.

  • Sotkuiset yllätykset, jotka äiti joutuu itse siivoamaan

Mikäli haluat yllättää äitisi jollain sotkuisella asialla, kuten ilmapalloilla ja koristepaperilla kotona, älä jätä niitä äidin siivottavaksi! Sotku ei kuulu todellakaan kovin monen äidin lempiasioihin, joten tahallisesti sen tekeminen saattaa aiheuttaa päinvastaisen reaktion. Osta mieluummin siivouslahjakortti ja jätä sotkut tekemättä! Jos kokkaat äidin keittiössä, muistathan siivota jälkesi.

Hyviä lahjaideoita

Klassisia lahjoja on paljon ja monet niistä ovat klassikkolahjoja juuri niiden toimivuuden vuoksi. Nykymaailmassa on kuitenkin paljon erilaisia, hyviä lahjavaihtoehtoja! Kukat ja suklaa ovat lähes varmoja lahjaideoita, mutta niiden lisäksi tai sijaan voi hankkia myös jotain muuta.

  • Korut

Monet äidit pitävät koruista. Esimerkiksi kaulakorut ovat suosittuja lahjoja ja kauniita kaulakoruja saa kaikissa eri hintaluokissa. Kauniit korut eivät välttämättä tarvitse olla kultaa tai hopeaa, vaan allergiavapaita koruja saa paljon edullisemminkin.

Koruissakin tulee muistaa se, että millainen se oma äiti on – jos et koskaan näe häntä pitämässä koruja, se ei välttämättä ole oikea lahja. Korujen ostosta tekee helpompaa se, että korut voi ostaa lähes aina paikan päällä ja nykyisin korukaupat ovat auki lähes päivittäin.

  • Lahjakortti

Lahjakortteja saa vaikka mihin! Erilaiset verkkokaupat mahdollistavat sen, että saat lahjakortin heti netistä ja voit tulostaa sen kauniille paperille suoraan. Näin säästyt nolosta tilanteesta hienosti! Lahjakortteja voi ostaa kylpylään, kauneushoitoon, erilaisiin urheiluaktiviteetteihin kuten ratsastukseen tai moottoripyöräilyyn, ravintoloihin ja vaikka matkalle!

  • Urheilutarvikkeet

Aktiiviselle äidille uusi aktiiviranneke tai uudet langattomat bluetooth-kuulokkeet saattavat olla se paras ratkaisu! Oletko kuullut, että äitisi harmittelee, että vanha treenipaita alkaa olla jo hieman kulunut? Hyviä urheilutarvikkeita ja -vaatteita saa lähes jokaisesta urheilu-, elektroniikka- ja vaatekaupasta, joten voit hankkia niitä jopa matkalla äitisi luokse.

  • Jotain henkilökohtaista

Monille äideille tärkeintä on viettää lastensa kanssa aikaa ja paras lahja saattaakin olla vain se, että saavut kutsutulle päivälliselle tai viet äitisi vaikka brunssille. Muistele, millaisista asioista äitisi on puhunut ja esimerkiksi kehyksissä oleva yhteinen perhevalokuva voi olla se esine, joka tuo hymyn äitisi kasvoille.

Elokuvateatteri tai ooppera voivat olla niitä yhteisen tekemisen ideoita, jotka sopivat äidillesi hyvin. Jos äitisi on rohkea, voisitte kokeilla jotain uutta yhdessä! Oletko itsekään kokeillut kaikkea, mitä haluaisit? Äitienpäivä on erinomainen (teko)syy viettää rauhallinen sunnuntai ja yksinkertaisesti olla läsnä äidin vierellä.

Oho Live TV toivottaa kaikenlaisille äideille kaunista äitienpäivää!