OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Jorma Uotinen tähdittää uutta deittiohjelmaa “Se on kuin avoin Tinder”

- Olen kuullut, että jossakin maassa on syntynyt tällainen First date- ravintola, joka on tämän ohjelman kylkiäisenä tullut. Se on vähän sellainen avoin Tinderi, johon mennään sitten oikeasti sinne paikalle

Katso videohaastattelu tekstin jälkeen!

Syksyllä MTV:llä nähdään Suomessa uusi ohjelma, First Date Suomi. Ohjelmassa seuraa hakevat tapaavat ensimmäistä kertaa, kuten millä tahansa ensitreffeillä, mutta näitä ensitreffejä seurataan kameran kanssa ja seremoniamestarina häärii koko kansan tuntema Jorma Uotinen.

– Olin äärimmäisen utelias, kun lähdin tähän mukaan katsomaan, että minkä tyyppiset ihmiset lähtevät avoimiin sokkotreffeihin koko kansakunnan edessä. Se oli tosi kiinnostavaa, Uotinen toteaa totuttuun tyyliinsä.

– Monenlaisia ihmisiä tuli. Ikähaitari on suuri ja sosiaaliset taustat ovat hyvin erilaiset, ja eri puolilta Suomea.

Nyt Suomeen rantautuva ohjelma on saanut maailmalla hyvin paljon suosiota ja sen suosion saattelemana on tullut myös uudenlaisia ilmiöitä.

– Olen kuullut, että jossakin maassa on syntynyt tällainen First date- ravintola, joka on tämän ohjelman kylkiäisenä tullut. Se on vähän sellainen avoin Tinderi, johon mennään sitten oikeasti sinne paikalle, Uotinen kertoi.

Deittiohjelmia on vuosien varrella nähty televisiossa useita niin maailmalla kuin Suomessakin. Jo 80- luvulla Suomessa nähtiin Napakymppi, joka perustuu jo 60- luvulla Yhdysvalloissa kehitettyyn The Dating game– formaattiin. Sen jälkeen on nähty mitä erilaisempia parinhakuohjelmia, joissa on ollut selkeitä kaavoja ja ihmisten elämää on seurattu vielä ohjelman jälkeenkin.

– Tässä ohjelmassa ei sitten ohjelman jälkeen enää seurata näitä ihmisiä. Tässä se on kerralla hoidettu tuo homma, Uotinen valaisi.

– Saattaahan olla, että sieltä on joku pari tullut. Monta paria sieltä lähti keskenään yhdessä pois ja jotkut sanoivat tietysti, että gutenbyetaget, näkemiin. Tämä oli tässä nyt.

Perinteitä ohjelmassa rikotaan myös muutenkin kuin sillä, että pareja ei enää seurata ohjelman loppumisen jälkeen.

– Sieltä löytyy myös muitakin kuin tavallisia heteropareja, niin kuin pitää ollakin. Yhteiskunta rakentuu meistä kaikista, avoimesti omasta seksuaalisesta identiteetistään puhuva Uotinen paljasti.

First date Suomi– ohjelman lisäksi Jorma Uotinen tullaan syksyllä näkemään totuttuun tapaan Tanssii tähtien kanssa– tuomaristossa. Hänelle ohjelmalla on ollut vuosien saatossa hyvin suuri merkitys.

– Siihen ohjelmaan lähden aina ilolla mukaan. Se on hieno formaatti ja ohjelma. Varmasti yksi Suomen suosituimpia. Siinä olen kyllä todella mielelläni mukana, Uotinen iloitsi.