OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

PO Liitikko lähtenyt keikoille – Ernest Lawson tähdittää syksyllä Huumaa

Katso videohaastattelu tekstin jälkeen!

Keväällä Ernest Lawson viihdytti Putouksessa Pentti Olavi Liitikon hahmollaan ja vei hahmokilpailun nimiinsä ensimmäistä kertaa Putouksen historiassa. Jo tuolloin mies oli saavutuksestaan hyvin otettu, mutta fiilis tuntui olevan katossa vielä MTV:n syksyn ohjelmiston lanseeraustilaisuudessakin.

– Pentti Olavi Liitikko voitti sketsihahmokilpailun, mikä ilostutti minua tosi paljon. Pitkään olinkin, että tapahtuiko se oikeasti. Voitinko oikeasti sen kilpailun, Lawson fiilisteli.

Arki on pikkuhiljaa hiipinyt myös Lawsonin perheeseen, mutta PO Liitikko ei ole kadonnut miehen elämästä, vaan pysyy siellä edelleen mukana.

– Pentti on lähtenyt keikoille. Olen tehnyt lasten tapahtumia ja ”tylsien aikuisten” firmojen bileitä. On ihanaa nähdä Pentin naurattavan lapsia ja aikuisia myös ohjelman jälkeen, Lawson iloitsi.

Syksyllä uutta ohjelmaa tähdittävä Lawson lupaa, että PO Liitikon hahmo pysyy edelleen voimissaan ainakin seuraaviin vaaleihin asti ja ”Kyllä kansa sietää”- sloganikin.

Sitä ei tiedä, nähdäänkö PO Liitikko syksyllä Huuma– ohjelmassa, jota Ernest Lawson juontaa yhdessä Roope Salmisen ja Jenni Kokanderin kanssa.

– Huuma on koko perheen vauhdikas, humoristen ja ennen kaikkea positiivisuutta jakava viihdeohjelma, Lawson taustoitti.

– Me ennen kaikkea yllätetään ihmisiä sekä studioyleisöä, mutta myös kotikatsojia. Ihmiset ovat nähneet, että nyt olisi kotipiirissä joku, joka kaipaisi jotain piristystä tai muistamista arjessa. He ovat ottaneet meihin yhteyttä ja me olemme järjestäneet sellaisia yllätyksiä, mitä ei koskaan tule unohtamaan.

Yhteyttä voi Lawsonin mukaan vieläkin ottaa, mikäli lähipiirissä on henkilöitä, jotka piristystä kaipaisivat. Ohjelma tulee perustumaan yllätyksiin, mutta niiden suhteen tekijöillä on selkeä linja.

– Me keskitytään nimenomaan positiivisiin yllätyksiin. Emme tule tekemään mitään sellaista, että mennään ovelle, sanotaan pöö ja käännytään pois, eikä heitetä kylmää vettä päälle. Teemme sellaisia asioita, mistä tämä ihminen on esimerkiksi haaveillut koko ikänsä, mutta ei ole pystynyt toteuttamaan. Nyt me annamme puitteet siihen, Lawson valaisi.

Huuma sijoittuu MTV:n lauantai-illan primetimeen. Juontajakolmikon lisäksi Huumassa nähdään pikku-Roope ja pikku-Ernest.