OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

iTapsan Tapio Marjanen: “Sä tunnet sen hyvän ja huonon samalla tavalla”

iTapsan perustaja ja omistaja Tapio Marjanen vieraili Fiksut-ohjelman vieraana kesäkuun ensimmäisellä viikolla ja keskustelimme yrittäjyydestä sekä yrittäjyyden monipuolisista haasteista sekä onnistumisista. 30-vuotias menestynyt yrittäjä on saanut nyt mahdollisuuden antaa toimitusjohtajan tehtävät eteenpäin ja jatkaa muiden projektien parissa.

Yrittäjyys on kuuma puheenaihe Suomessa ja kun Tapsalta kysytään, millaiset ovat hänen yrittäjän kokemukset Suomessa, kertoo Tapsa, että hänen kokemukset ovat olleet sekä hyviä, että huonoja.

Kyl se täytyy kans yrittää aina jättää se huono vaan pois

Tapio Marjanen

Yrittäjän on mahdollista menestyä Suomessa, kuten Tapsan esimerkki kertoo. Samaan aikaan hän on kuitenkin yksi niistä useista yrittäjistä, jotka on päättänyt muuttaa Viroon ja hän kehuukin esimerkiksi Viron yrityksille tarjottuja sijoitusmahdollisuuksia.

Positiivisuus ja sinnikkyys huokuu Tapsassa koko haastattelun ajan. Hänellä on ollut selkeä tavoite, hän on halunnut kasvattaa yritystä järjestelmällisesti ja tuokin esille, että ylimääräiset eurot tulisi sijoittaa työntekijöiden rekrytointiin. Rekry on hänen kokemuksensa mukaan on ehdottoman tärkeää yrityksessä.

Joskus huono rekry aiheuttaa kuitenkin päänvaivaa. Huolimatta siitä, että Tapsalla on huonoja kokemuksia, kuten kassasta varastaneita työntekijöitä, on potkujen antaminen silti vaikeaa. Nämä kaikki huonot kokemukset jäävät vahvasti mieleen ja ne voivat painaa pitkään. Toisaalta, taas hyvätkin asiat jäävät vahvasti mieleen. Silloin kun on vaikeaa, tulee keskittyä hyviin asioihin.

Katso koko haastattelu alta!