OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Jääkiekon maailmanmestarit saavat oman kirjan

Bazar Kustannus Oy julkaisee lokakuussa kirjan Kultaleijonien tarina 2019, joka kokoaa kaikkien aikojen huikeimman suomalaisen jääkiekkojoukkueen syntytarinan. Teoksessa kerrotaan miten hajanaisesta ryhmästä nuoria, osin melko kokemattomia pelaajia syntyi muutamassa kuukaudessa tiimi, joka vastoin kaikkia odotuksia ja ennakkoasetelmia voitti jääkiekon maailmanmestaruuden toukokuussa 2019.

Juttu jatkuu videon jälkeen. Katso, kuinka toimittajamme Joni Hildén otti vastaan tuoreet maailmanmestarit.

Urheilutoimittaja Harri Pirinen käy läpi joukkueen yhteenhitsautumisen vaiheet 12 viikon ajalta, ensimmäisestä harjoitusleiristä kultajuhliin. Tätä kirjaa varten tehdyissä lukuisissa haastatteluissa ääneen pääsevät niin pelaajat kuin valmennusryhmäkin, mutta myös se hiljainen taustajoukko, joka omalta osaltaan mahdollisti menestyksen.

Myös Suomen Jääkiekkoliitossa ollaan tyytyväisiä kirjan ilmestymiseen. ”On hienoa, että tämä ainutlaatuinen menestystarina saadaan dokumentoitua kansien väliin. Siksi olemme omalta osaltamme tukemassa tätä kirjaprojektia”, Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Matti Nurminentoteaa.

Runsaasti kuvitettu teos sisältää kattavat tilastot ja pelaajaesittelyt. Osa kirjan myyntituotoista ohjataan vähävaraisten perheiden jääkiekkoharrastuksen tukemiseen.

Kirjan kirjoittaja Harri Pirinen (s. 1977) on koko elämänsä ajan jääkiekkoa seurannut urheilutoimittaja, joka on työskennellyt useissa toimituksissa. Hän on aiemmin kirjoittanut kirjan Nuorten jääkiekon maailmanmestarit 2016 ja Helsingin IFK:sta kertovan teoksen Stadin Kingit – Vuoden 1969 mestarijoukkue ja Carl Brewerin perintö.