OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Ohoi! Laiva näkyvissä – Vieraile Tallinnan meripäivillä

Tallinnassa järjestetään kesälomalaisten riemuksi paljon ohjelmaa heinäkuun aikana. Etenkin heinäkuun toinen viikko täyttää kaupungin ihmisväellä, jolloin näkemistä sekä tekemistä riittää lapsille ja aikuisille.

Viikonloppuna 12.-14.7. vietetään Tallinnan meripäiviä neljässä eri kohteessa: vanhan kaupungin satamassa, Lentosatamassa, Noblessnerin satama-alueella sekä Kakumäen jahtisatamassa. Nähtävillä on erilaisia merialuksia, kuten Ruotsista ja Suomesta saapuvat purjelaivat. Tarjolla on myös venekyytejä meritaksilla tai halutessaan voi kokeilla vaikkapa vesijettiä! Liput on ostettavissa kätevästi etukäteen.

Eipä sovi unohtaa kulttuuripuoltakaan, sillä teatteriesityksiä ja live-musiikkia on mahdollista nauttia kumpanakin iltana. Virolaisten suosikkiartisti Anne Veski esiintyy perjantaina. Veskiä voidaan karkeasti verrata vaikkapa Suomen Vicki Rostiin. Muita poimintoja mainitakseni meripäivillä on mahdollista seurata rantapainia tai saada elämyksiä Slackline-tasapainoilulla sekä joogaamalla lainelaudalla. Puhumattakaan kiertelystä markkina-alueella!

Kuva: Lentosataman pressi

Tapahtumapaikoista Lentosatama on jo itsessään vierailemisen arvoinen. Merimuseona toimivassa Lentosatamassa voi tutustua mm. merenkäynnin historiaan sekä oikeaan sukellusveneeseen, vesitasoon ja jäänmurtajaan. Tammikuuhun asti on nähtävillä hollantilaisen Saskia Boddeken näyttely ”Sex and the Sea”, joka kertoo merimiesten intohimosta ja kaipauksesta.

Meri, aurinko ja laivat kuuluvat ehdottomasti kesään, joten miksipä ei voisi suunnata Tallinnaan saamaan niistä annosta talven varalle! Lisätietoja Tallinnan meripäivistä ja niiden ohjelmasta: www.tallinnamerepaevad.ee