OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Näin pelastaudut tilanteesta, jossa joku pitää ranteista kiinni etkä pääse liikkumaan

Itsepuolustuksen perusteet ovat melko yksinkertaiset ja niitä voi harjoitella hyvin kotona tai oikeastaan missä vaan, esimerkiksi perheenjäsenen tai ystävän kanssa. Itsepuolustuksessa on muutamia asioita, joita kannattaa ottaa huomioon, niin lopputulos on todennäköisemmin onnistunut.

Tuntemattomat henkilöt voivat ottaa ranteesta kiinni niin, että et pääse irtautumaan siitä lainkaan. Erityisesti sinua isompi henkilö saattaa pitää ranteista kiinni todella vahvasti. Muutamilla yksinkertaisilla liikkeillä pystyy kuitenkin pääsemään tilanteesta pois.

Tärkeimpänä on muistaa se, että jos ranteistasi otetaa kiinni, pidä sormet mahdollisimman leveästi auki. Tällä mahdollistetaan se, että ranne on mahdollisimman paksu. Vaikka ero ei ole suuri, voi se olla juuri se tarvittava yksityiskohta.

Käsien avaamisen jälkeen täytyy hyökkääjän huomio viedä muualle. Herätteeksikin kutsuttu liike voi olla mikä tahansa – potku hyökkääjän sisäreiteen, polveen tai vaikka sukupuolielimille. Tärkeintä on saada hyökkääjän huomio muualle, ennen kuin teet seuraavan liikkeen.

Sen jälkeen uhkaavasta tilanteesta pääsee muutamilla eri tavoilla pois. Voit pyöräyttää olkapäitäsi tai esimerkiksi tartut omasta kädestäsi niin, että hyökkääjän peukalot ovat niin sanotusti tulilinjalla. Peukalot ovat heikoin kohta ihmisten käsissä. Sen jälkeen voit vetää kädet irti.

Kiinnostuitko? Katso Feller Experience-ohjelman ensimmäinen osa, jossa käsitellään itsepuolustusta ranneliikkeisiin liittyen.

Jean Feller on ITF Taekwondon 7. dan mestari ja ammattiurheilija. Fellerin noin 30 vuoden urheilukokemukseen on mahtunut iloa ja surua. Matkoja ympäri maailmaa, kuten esimerkiksi Pohjois-Koreaan, turvamiehen töitä ja urheiluvalmennusta, Fellerin taskusta löytyy paljon materiaalia. Seuraamme Fellerin elämää ja muistelemme aikaisempia erikoisempia tapahtumia.

Jean Feller järjestää yhteistyössä Oho Live TV:n kanssa itsepuolustustreenit 3. elokuuta Tallinnan lähellä. Lue lisää täältä!