OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuopion Saana valittiin parhaaksi savusaunaksi

Kansainvälinen Savusaunaklubi ry valitsi Ikaalisissa 20.7.2019 pidetyillä savusaunafestivaaleilla yrityssaunojen sarjan Suomen parhaaksi savusaunaksi Matkailukeskus Kuopion Saanan pellettilämmitteisen saunan. Festivaali järjestettiin nyt 24. kerran.

Palkinnon myöntäneiden – Kansainvälisen Savusaunaklubin saunamestari Pentti Hakalan ja Löylynlyöjät ry:n räppänämestari Seppo Leskisen – allekirjoittamassa saatekirjeessä sanottiin seuraavaa: ”Kansainvälinen savusaunaklubi on myöntänyt yritykselle Matkailukeskus Kuopion Saana Oy suosituslaatan numero 68, jota voitte käyttää perusteluna ylistäessänne suomalaista savusaunaa. Ja omaa savusaunaanne erityisesti. Kiinnittäkää laatta arvonsa mukaiselle paikalle muistuttamaan siitä, että se on myönnetty koesaunomisen ja perusteellisen harkinnan jälkeen sillä kokemuksella, jonka olemme saaneet testattuamme 215 savusaunaa ja tutkittuamme saunastanne 196 yksityiskohtaa.”

Saanan savusaunan on suunnitellut arkkitehti Reijo Mitrunen ja sen kiuastekniikasta vastaa Kojonkulman Hake Oy:n Konsta Heinonen. Pellettilämmitteisen kiukaan etuina ovat mm. erittäin puhdas palaminen sekä vähäinen palamisesta aiheutuva savuntuotto. Pelletin syöttöä tulipesään ohjaa tietokone, jolloin kiukaan lämpötila saadaan pidettyä optimaalisena läpi päivän. Saanan savusaunan lauteet sijaitsevat aivan saunarakennuksen yläosassa, selvästi kiuasta ylempänä. Näin löylyjen lämpö leviää miellyttävästi ja kokonaisvaltaisesti kaikkialle.

Kuopion Saanan savusauna on osa matkailukeskuksen kylpyläpalvelua ja se lämmitetään päivittäin. Savusaunaan mahtuu kerrallaan noin viisitoista kylpijää. Valinnan merkiksi Saanan savusaunan seinään kiinnitettävä laatta ruuvataan savusaunan seinään juhlallisin menoin elokuussa. Tilaisuuteen kutsutaan myös Kansainvälisen Savusaunaklubin ja Löylynlyöjät ry:n edustajat.

Matkailukeskus Kuopion Saana avattiin vappuna luonnonkauniille paikalle Siikarantaan, aivan kaupungin keskustan tuntumaan. Matkailukeskuksen palveluihin kuuluu sauna- ja kylpyläpalvelujen lisäksi ravintola-, terassi- ja vierasvenetoiminta.

Lähde: Kuopio Tahko Markkinoinnin tiedote

Kuvat: Matkailukeskus Kuopion Saana Oy