OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Monosen tahtiin Riihivuorella – Kari Tapiota Lappeenrannassa

Teatterikesä on parhaimmillaan, kun kesäteatterit ympäri Suomea esittävät erilaisia spektaakkeleitaan.

Vaikka kalenteri näyttää tällä hetkellä heinäkuuta, niin siitä huolimatta pitkin Suomenniemeä kesäteattereissa esitetään erilaisia kipaleita. Lappeenrannassa nautitaan Kari Tapion upeasta musiikista Polarartistien tuottamassa ja Osku Heiskasen ohjaamassa Olen Suomalainen -näytelmässä.

Pääroolissa Kari Tapiona nähdään Jean S. -orkesterista tuttu Antti Paavilainen, joka upealla äänellään lurauttelemaan esityksen kuluessa joulukuussa 2010 kuolleen iskelmätähden tunnetuimpia kappaleita. Hänen vaimoaan Pia Viheriävaaraa näytelmässä esittää Paavilaisen oma vaimo, Mia Nuutila.

Lappeenrannan kesäteatterissa, linnoitusten keskellä, esitettävän näytelmän muissa rooleissa nähdään Tatu Siivonen sekä näytelmän käsikirjoittanut Mika Räinä, joka on varastaa koko show’n omalla huikealla muuntautumiskyvyllään. Esitykset jatkuvat elokuun 3. päivään saakka.

UIT hauskuuttaa Riihivuorella

Jos kesän yksi suurimmista kohokohdista on UIT:n kevätrevyy Peacockissa, niin monelle saattaa silti tulla yllätyksenä, että tämä kyseinen Uusi Iloinen Teatteri tekee myös muita näytelmiä. Viime kesänä Lappeenrannassa ja tänä kesänä Riihivuorella Muuramessa esitetty Kaunis Veera oli täydellinen menestys, upeine näyttelijöineen. Sari Siikanderin ensiohjaus osoittautui juuri niin hyväksi tai oikeastaan vielä paremmaksi kuin ohjaaja on.

Mahtavat esitykset jatkuivat Riihivuoren kesäteatterissa heti Kauniin Veeran jälkeen, kun Jussi Lammen, Puntti Valtosen ja Timo Rautiaisen tähdittämä Aavan meren tällä puolen sai ensi-iltansa. Unto Monosen unohtumattomat klassikot soivat niin alkuperäisessä kuin hieman uusitussakin muodossa.

Esityksen aikana myös hieman uudempiakin kipaleita koki muodonmuutoksia Monosen kynästä. Mikko Rantanivan ohjaama spektaakkeli sai aikaiseksi ensi-illan jälkeen standing ovationit, jotka se takuulla ansaitsi. Vaikka alku aiheutti hieman mietintää siitä, että mitä tuleman pitää, niin siitä huolimatta esityksestä kuoriutui taitavasti tehty kahden tunnin mittainen show, josta ei huumoriakaan puuttunut.

Mikko Rantaniva näytteli ensin Kaunis Veera -näytelmässä, jonka jälkeen ohjasi Aavan meren tällä puolen.

Ehdottomasti näytelmää voi suositella jokaiselle, jotka tykkäävät musiikista, etenkin iskelmämusiikista. Ja vaikka ei tykkäisikään, niin siitä huolimatta näiden mahtavien taitelijoiden esityksestä ei voi kuin nauttia. Kiirehtiä tosin kannattaa, mikäli haluaa kokea uudenlaisen, pirteämmän version Unto Monosen Satumaa -tangosta, sillä esityskausi on lyhyt ja näytöksiä on enää viisi, viimeinen sunnuntaina.

Kuvat: UIT