OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Ropecon täyttää Helsingin Messukeskuksen

Kuluvana viikonloppuna järjestetään Helsingin Messukeskuksessa Euroopan suurin vapaaehtoisvoimin kasattu pelitapahtuma Ropecon. Viime vuonna tapahtumassa vieraili 4500 kävijää. Taustalla toimii Ropecon ry., jonka pyrkimyksenä on edistää ja kehittää suomalaista rooli-, kortti-, lauta- ja miniatyyripeliharrastusta. Vuoden 2019 teemana on mytologia, joka tarjoaa mielenkiintoista nähtävää ja kuultavaa myös pelaamisen vasta aloittaneille tai siitä kiinnostuneille. Tapahtuman kunniavieraisiin kuuluu mm. Jon Hodgson, joka on skotlantilainen pelisuunnittelija, kuvittaja ja kartografi. Hodgsonin puoliso on suomalainen ja siksi mies on erityisen innoissaan saapumisesta Ropeconiin.

Harrastuksessa tietämättömille kerrottakoon, että roolipelillä tarkoitetaan vuorovaikutteista kerrontaa, jossa osallistujat eläytyvät kuvitteellisten hahmojen rooleihin. Pöytäroolipeleissä pelaaminen tapahtuu lähinnä keskustelun muodossa, live-roolipeleissä taas näytellen. Harrastukseen kuuluvat pukeutuminen hahmon mukaisesti sekä lavastus, jossa panostetaan ympäristön aitouteen. Peliin osallistuville on suunniteltu hahmot, joiden mukaisesti pelissä toimitaan. Joitakin samoja piirteitä roolipelien kanssa jakavat juurikin miniatyyripelit, keräilykorttipelit ja lautapelit. Niitä ei pidetä varsinaisesti roolipeleinä, sillä niissä ei yleensä eläydytä yksittäiseen roolihahmoon.

Lippu koko viikonlopulle maksaa 45 eur, perjantai ja lauantai 33 eur / päivä sekä sunnuntai 20 eur. Ohjelma löytyy Ropeconin sivuilta. Oho Live TV vierailee tapahtumassa lauantaina!

Live-roolipeliin kuuluu pukeutuminen hahmon mukaisesti. Kuvat: Ropecon 2019