OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Krista Junkkarille historiallinen hopea golfin Euroopan mestaruuskisoissa

Krista Junkkari on voittanut golfin naisten Euroopan mestaruuskilpailuissa hopeaa. Jopa Euroopan mestaruus oli lähellä, kun kaksi pelaajaa pelasi voitosta jatkorei’illä tilanteen ollessa tasan varsinaisten kilpailukierrosten päätyttyä.

Naisten henkilökohtaisista EM-mitaleista pelattiin tänä vuonna Englannissa Parkstone Golf Clubilla 24.-27.7. Neljän päivän aikana pelaajat urakoivat neljä kilpailukierrosta eli yhteensä 72 reikää. 72 reikää ei kuitenkaan riittänyt Europpan mestaruuden selvittämiseen, sillä neljän kierroksen jälkeen samassa lyöntituloksessa 281 lyöntiä olivat Suomen Krista Junkkari ja Englannin Alice Hewson. Näin ollen Junkkari ja Hewson pelasivat voitosta nainen naista vastaan. 

Euroopan mestaruuskilpailuissa pelaajien ollessa tasatilanteessa neljän kierroksen jälkeen, oli voitto tarkoitus ratkaista kolmen uusintaväylän yhteenlasketun tuloksen perusteella, mutta molempien pelaajien pelatessa kolme uusintaväylää edelleen samaan tulokseen, edettiin sudden death -vaiheeseen. Yhteensä kolmen par-tuloksilla tasatun jatkoreiän ja kahden sudden death -reiän jälkeen Alice Hewson onnistui upottamaan ratkaisevan par -putin ja vei kotiyleisön iloksi mestaruuden ennen hopealle sijoittunutta Junkkaria. 

Krista Junkkari pelasi kilpailukierroksensa tuloksiin 69, 68, 75 ja 69 lyöntiä. Kierrostuloksista muodostui Junkkarin kilpailun yhteistulos 281 (-7) lyöntiä, joka alittaa kentän ihannetuloksen seitsemällä lyönnillä. Pitkistä mutta tarkoista lyönneistään tunnettu Junkkari oli syystäkin tyytyväinen suoritukseensa.

”Tein pieniä muutoksia pelisuunnitelmaan ennen finaalikierrosta ja tänään sain lyönnit parempiin paikkoihin ja sitä kautta parempia tuloksia”, analysoi Junkkari uusinnan ratkettua.

”Uusinnassa yritin pitää vain itseni rentona. Yllätyin itsekin, kuinka hyvät hermot minulla oli!”, Junkkari summasi.

EM-kilpailua edeltäneellä viikolla Krista Junkkari voitti ensimmäisen naisten yleisen sarjan lyöntipelin Suomen mestaruutensa. Englantiin Junkkari matkasi suoraan Vaasassa peltuista SM-kisoista.

Aiemmin suomalaisnaisista EM-mitaleille ovat onnistuneet pelaamaan Krista Bakker ja Matilda Castren. Bakker nappasi pronssia Suomen isännöidessä EM-kisoja Aura Golfissa Turussa 2013, ja samaan ylsi Matilda Castren kahta vuotta myöhemmin Murhof Golf Clubilla Itävallassa.

Tulokset kokonaisuudessaan: http://www.ega-golf.ch/event/2019-european-ladies-amateur-championship

Teksti: Suomen Golfliitto

Kaksi ensimmäistä valokuvaa: Jussi Pitkänen

Kolmas valokuva: Marika Voss