OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Pajarilla näytön paikka Jyväskylässä

17-vuotias Sami Pajari valittiin tänä vuonna AKK:n Flying Finn Future Star -kuljettajaksi Ralli SM -sarjassa. Palkintona oli täydellinen ajopaketti Suomen MM-ralliin. Nuori lahtelainen on valmis elämänsä näytönpaikkaan tulevana viikonloppuna Jyväskylässä ja Keski-Suomessa ajettavassa Neste Rallissa.

AKK:n maineikas Flying Finn Future Star -kilpailu sai alkunsa jo vuonna 2014, kun sen voitti nykyään M-Sportin WRC-tallissa tehdaskuljettajana ajava Teemu Suninen. Kilpailu alleviivaa hyvin AKK:n monivuotista sitoutumista tarjota nuorille urheilijoille arvokas mahdollisuus edetä urallaan aina maailman huipulle asti.

AKK:n Flying Finn Academy -valmennusryhmään kuuluva Pajari ajaa yhdessä kartturinsa Antti Haapalan kanssa Neste Rallissa turboahdettua Ford Fiesta R2T -ralliautoa osana Junioreiden WRC -luokkaa, joka on tuottanut aiemmin legendaarisia maailmanmestareita, kuten Sébastien Loebin ja Sébastien Ogierin. Samalla Pajari pystyy vertaamaan aikojaan suoraan luokassa vakituisesti ajaviin kuljettajiin, jotka ovat kilpailleet luokassa koko kauden.

Pajarin tunnelmat kilpailun ennakkotutustumisen jälkeen ovat hyvät.

– Tiet näyttävät hyviltä ja nopeilta. Tässä rallissa on pääosin nopeita osuuksia, mutta se kuuluu kilpailun luonteeseen. Toki mukana on myös hitaita ja teknisiä osuuksia, joissa on oltava varovainen varsinkin toisella ajokerralla.

Pajarin mukaan kaikki Neste Rallin erikoiskokeet ovat hyviä, joten suosikkia on hankala nimetä.

– Kaikki niistä ovat hyviä, mutta toki esimerkiksi Päijälä ja Kakaristo ovat klassisia pätkiä. Vaikka en ole ikinä ennen ajanut täällä, niin olen silti ollut yhdeksän vuotta katsojana, joten minulla on aavistus siitä, mitä odottaa.

Pajarin tavoite Neste Ralliin on selvä.

– Ennen kaikkea haluan päästä rallin maaliin, se on kaikista isoin tavoite. Haluan kuitenkin myös näyttää vauhtini ajoittain, koska tämä on urani suurin näytönpaikka tähän mennessä, ja se on hyödynnettävä. Jos pääsemme viiden joukkoon, niin se olisi hienoa. Jos pääsemme kolmen joukkoon, niin se olisi loistavaa!

Rallin MM-sarjan Suomen osakilpailu, Neste Ralli, alkaa huomenna torstaina 1.8. kello 19.00 Harjun ensimmäisellä erikoiskokeella. Sitä ennen ajetaan testierikoiskoe torstaiaamuna Vesalassa alkaen kello 09.00. 

Teksti: AKK Sports Tiedote

Kuva: Aaro Nygård / AKK