OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Mäkinen luottaa Tänakiin

Jyväskylän MM-rallin ehdoton ennakkosuosikki tulee tänä vuonna Virosta. Naapurimaan suosituin urheilija Ott Tänak lähtee hakemaan toista perättäistä Jyväskylän voittoaan. Vahvaa kautta ajavan, mestaruudesta taistelevan Tänakin otteet ovat yllättäneet Toyotan tallipäällikönkin.

– Onhan se siinä mielessä jo nyt, että joka paikassa on niin varmaa tekemistä ja ajotyyli on sellainen, että pystyy sitä ajoa kontrolloimaan, vaikka vauhti on valtavan kova, Tommi Mäkinen kehui ykköskuskiaan.

Tänak tietää, miten Jyväskylässä voitetaan, siitä todisteena viime vuoden voitto. Paikan päälle on saapunut jälleen runsaasti miehen kannattajia, joten kisa on kuin kotikilpailu hänelle. Moni on pistänyt virolaisen ennakkosuosikikseen kilpailuun. Ainoa huono puoli kilpailuun lähtiessä on hänen lähtöpaikkansa ykkösenä.

– Kyllä sillä ajojärjestyksellä voi olla merkitystä, kun ei ole vettä tullut kunnolla pitkiin aikoihin, Mäkinen mietti.

Tallipäällikkö myhäilee tyytyväisyyttään miettiessään omia kokeneita suojattejaan. Toyotan kuskeista kaikki, Tänak, Jari-Matti Latvala ja Kris Meeke ovat voittaneet rallin Jyväskylässä.

– He kaikki ovat voittaneet täällä ja tietävät mitä siihen voittoon vaaditaan, Mäkinen myhäili.

Vaikka Toyota nyt ennakkosuosikkina kilpailuun lähteekin, niin siitä huolimatta Mäkinen ei halua menestyspaineita tallilleen ottaa. Hän toppuuttelee jo innokkaimpia ja pyytää odottamaan niin pitkään, että ralli on edes saatu käyntiin.

– Eihän sitä nyt vielä tiedä. Kyllähän siellä aina löytyy joku, joka tulee kovaa. Sen nyt näkee, se on ihan eri juttu mitä sitten tapahtuu, kun ralli alkaa, Mäkinen toppuutteli.

Kuvat: Hannu Kumpulainen